University of Veterinary Medicine Budapest

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Virtuaalikierros yliopistollamme

58742_lo_53.jpg

Eläinlääketieteellinen yliopisto on ainoa eläinlääketieteellinen koulu Unkarissa. Se on valtion instituutti, jonka hallinnoi ja rahoittaa ihmisten valmiuksia käsittelevä ministeriö ja joka on akkreditoitu myöntämään tutkintotodistukset Biologian biotekniikan tohtoriksi (BSc) ja jatkotutkinnon suorittaneelle tohtoriksi (Ph.D. ) eläinlääketieteessä. Yliopistolla on perustavanlaatuinen rooli biologian maisteriohjelmassa. Yliopistolla on keskeytyksettä yli kahden vuosisadan opinnot, joten se on yksi maailman vanhimmista eläinlääketieteellisistä kouluista.

Unkari on laaja-alaisen eläinten jalostuksen kannalta erityisen sopivien tavallisten alueidensa ansiosta aina ollut eläinten ja eläintuotteiden laajamittainen tuottaja ja viejä. Suurten karjan ja muiden kotieläinten karjasta ajettiin myöhään keskiajalta Wienin, Nürnbergin, Münchenin ja pohjois-italialaisten kuntien markkinoilla, joissa unkarilainen karja, erityisesti hevonen ja karja, myydään hyvin. Useiden viikkojen mittainen maahanmuutto markkinapaikkoihin oli pikemminkin koettavia sekä eläimille että mukana oleville porotiloille, jotka tiesivät, mistä löydettäisiin laitumia tuoretta ruohoa ja vettä matkalla. He olivat myös kokeneita sotureita, jotka pystyivät puolustamaan arvokkaita tavaroitaan (ja rahat takaisin) hyökkääjien hyökkäyksiltä. Tämä perinteinen kauppa kesti aina 1500-luvulle asti, jolloin laajentuva Turkin valtakunta käänsi Unkarin valtakunnan alueeksi taistelukentällä seuraavien 150 vuoden ajan.

Kun turkkilaiset karkotettiin, tuhottu maa jäi jäljelle. 1700-luvun lopulla Unkari tuli Itävallan osakehuoneisto Habsburgin keisarien alla. Vanhoja kaupallisia reittejä elvytettiin, mutta tällä kertaa Unkarin karjaa ja heidän sotaprofteitaan tarvittiin myös keisarilliselle armeijalle: lihaa tarvikkeita, hevosia ja ratsumiehiä varten kuuluisan Unkarin kevyen ratsuväen, "hussarsin" ytimestä. Tätä varten monikansallisen imperiumin valaistut hallitsijat pitivät välttämättömänä kehittää Perustiinfrastruktuuri Unkarissa, alue, jossa heidän liha, maissi, hyvät hevoset ja sotilaat tulivat. Osa kehityksestä oli koko maan kattava koulutusjärjestelmä. Uusia yliopistoja avattiin ja vuonna 1782 keisari Joseph II päätti perustaa eläinlääketieteen koulu Pestissä (nykyään Budapestin osavaltiossa).

Unkarin eläinlääketieteen lyhyt historia

Vuonna 1787 pian maailman ensimmäisen eläinlääkärikoulun (1762, Lyons) perustamisen jälkeen perustettiin "eläinten parantumisen tuoli" lääketieteellisessä tiedekunnassa Pestin kaupungissa (nykyään Budapestin kaupungin alue) lääketieteestä ja leikkauksesta, jossa eläintautien perustiedot ja niiden hoito ovat erottamaton osa yleislääkärin toimintaa tuolloin.

1800-luvun alussa perinteisen hevosen ja karjankasvatuksen nopea laajeneminen Unkarin tasangoilla vaati riittävää institutionaalista kehitystä. Niinpä vuonna 1851 eläinlääketieteellisen osaston puheenjohtaja tuli riippumattomaksi lääketieteellisestä tiedekunnasta "Eläinlääketieteen kuninkaalliselta laitokselta". Vuonna 1899 sen asema muuttui kuninkaallisen korkeakoulun oikeukseksi antaa DVM-tutkintotodistus (Doctor Veterinariae Medicinae). Itsenäisenä oppilaitoksena tämä koulu sai kansainvälisen mainetta 1900-luvun alkupuoliskolla. Vuodesta 1960 hän hankki itsenäisen yliopiston aseman.

Vuonna 2000 yliopistossa koko maanlaajuisen korkeakoulutuksen uudelleenjärjestelyyn tuli äskettäin perustetun Szent István -yliopiston Eläinlääketieteellinen tiedekunta. Kesältä 2016 koulumme on saanut itsenäisyyden, joten entinen nimi Eläinlääketieteellinen yliopisto soveltaa. Se on edelleen valtionyliopisto, ja Unkarin akkreditointilautakunta on jatkuvasti valvonut ja akkreditoinut ohjelmaa.

58743_lo_59.jpg

Kansainvälinen akkreditointi

Eläinlääketieteellinen koulu hyväksyttiin vuonna 1995 Euroopan eläinlääketieteellisten laitosten liiton (EAEVE) kautta. Seurantakäynti tapahtui vuonna 2004 myönteisellä tuloksella. Budapestin eläinlääketieteen akkreditointia vahvistivat EAEVE ja FVE (European Veterinary Federation). Akkreditointikertomus päättelee: "Eläinlääketieteellinen yliopisto voi vaatia ylpeää asemaa eurooppalaisten kollegojensa keskuudessa. Nuorten tutkinnon suorittaneiden ei tarvitse pelätä kilpailemista eurooppalaisten kollegoidensa kanssa heidän tietämyksensä ja käytännön taitojensa suhteen. "

Unkari on vuodesta 2004 lähtien Euroopan unionin täysjäsen, joka tarkoittaa tutkintojen hyväksymistä EU: ssa ja vastaavuutta muilla EU-mailla. Budapest-tutkintotodistus hyväksytään EU-maiden lisäksi myös useissa muissa. Valmistuneet tutkintotodistukset Kanadassa tai Yhdysvalloissa ovat oikeutettuja oleskeluun ja harjoittamiseen Pohjois-Amerikassa.

Lukuja ja

Eläinlääketieteellinen yliopisto Budapest on sopiva 10,5 miljoonan asukkaan maan kanssa, ainoa eläinlääketieteellinen koulu Unkarissa. Nykyinen ilmoittautuminen on noin 100, 120 ja 120 opiskelijaa unkarilaisille, saksalaisille ja englanninkielisille ohjelmille. Tämä tarkoittaa, että eläinlääketieteessä on yhteensä 1 000 opiskelijaa. Kuten kaikkien valtiollisten yliopistojen osalta tiedekunta on virallisesti valvonnassa opetusministeriössä, sen opetus- ja tutkimusohjelmia sponsoroi myös maa- ja aluekehitysministeriö sekä Unkarin tiedeakatemia.

58744_fb_lo_69.jpg

Sijainnit

Budapest

Osoite
István u. 2
1078 Budapest, Unkari