Lue virallinen kuvaus

Vinohrady Terveydenhuollon kampus aloitti kehityksen alussa 20-luvulla, jonka jälkeen on kaupungin reuna. Vuonna 1902, keisari Franz Joseph avasin Vinohradyn sairaalan ensisijaisena sairaalan kansalaisten Královské Vinohradyn ja Žižkov piirit. Vuonna 1925 valtion Health Institute oli avaamal sen läheisyydessä. Molemmat toimielimet pian alkoivat soittaa keskeinen rooli terveydenhuollon kehittämistä Prahassa, Böömissä ja Tšekkoslovakiassa. Ennen jako lääketieteellisen tiedekunnan vuonna 1953, sekä toimielimiin tarjoillaan koulutusta lääketieteen opiskelijoille, joka perustuu järjestelmälliseen toimintaan niiden huomionarvoista henkilökunnan.

Niistä Vinohrady sairaalassa oli nimittäin Prof. Silmätautien Josef Janků, löytäjä oftalmisen toksoplasmoosi (M. Jankumi); Prof. Lung ja Vatsaleikkaukset Emerich Polák; perustaja Tsekin plastiikkakirurgian professori František Burian. Kun WWII: perustaja Tšekkoslovakian diabetologian Prof. Jiří Syllaba, kuuluisa kardiologi professori Vratislav Jonáš, perustaja Tsekin lapsipotilaiden hematologian Dr. Jiří Janele, Prof. of Neurology J. Sebek, Prof. oikeuslääketieteen E. Knobloch tai johtajan Psychiatric Institute doc. V. Petran.

Valtion Health Institute henkilökunta nimittäin: Prof. Ivan Honl, joka perustettiin ensimmäinen terapeuttinen Pasteur Institute terrritory meidän valtion. Henkilökunta Tämän instituutin osallistunut useisiin maailmanlaajuisesti ohjelmia Maailman terveysjärjestön toisen maailmansodan jälkeen, muiden muassa maailmanlaajuista poistamista pienten rokko (Prof. Karel Raška). Perustuu niin rikas perinne, oli mahdollista perustaa uusi lääketieteellisen tiedekunnan on Vinohradyn terveydenhuollon kampuksen.

Meidän tiedekunnan viittaa perinteen lääketieteen opinnot Kaarlen yliopistossa, sillä se oli yksi neljästä perus aiheita heti sen perustamisesta vuonna 1348. Lukuvuodesta 1882/83, lääketieteellisen tiedekunnan, aivan kuten muualla yliopiston, jaettiin kahteen osaan - Saksan ja Tsekin. 17. marraskuuta 1939 yhdessä kaikkien muiden tsekkikoulut, Tsekin osa yliopiston suljettiin. Tämä väliaikainen pysähtyminen Czech koulutus kesti asti 1945. Sitten, yhdessä koko Saksan University, Saksan lääketieteellisen tiedekunnan lakkautettiin. Sen omaisuus luovutettiin Tsekin lääketieteellisen tiedekunnan. Vuonna 1953 opetusministeriön korkeakoulu jaettu lääketieteellisen tiedekunnan Prahassa kolmeen erilliseen tiedekuntaa: Yleislääketieteen tiedekunta (mukaan lukien suutautioppia), tiedekunnan Pediatrics, ja tiedekunnan Hygiene. Jälkimmäinen muutettiin nykyiseen 3rd lääketieteellisen tiedekunnan vuonna 1990.The että uusi riippumaton tiedekunnan Hygiene luotiin vuonna 1953 toi joitakin perustavaa laatua olevia muutoksia: tämä tiedekunta säilynyt lääketieteen keskittyä, vaikka se on erikoistunut aloilla hygieniaa ja ennaltaehkäisy. Yhtäältä tämä erikoistuminen voivat kehittää kaikkien alojen hygienian meidän sodan jälkeisessä lääke, mutta toisaalta se samalla rajoitetaan ja rajoitti opiskelijoiden toteutumisen kliinisessä työssä.

Lääketieteellinen opetusta kommunistivallan leimasi melko kaavamaisia ​​ja cadre lähestymistapaa. Vuodesta marraskuu 1989 olemme pystyneet suorittamaan kaikki merkittäviä muutoksia organisaatiossa tiedekunnan edellytys toteutumista uuden opetussuunnitelman ja tutkimus uudistuksia. Nimi tiedekunnan muutettiin 3rd lääketieteellisen tiedekunnan, Charles University, jossa korostettiin sen ensisijainen yleinen painopiste. Assoc. Prof. Cyril Höschl, MD, oli ensimmäinen dekaani valittujen vapaissa vaaleissa vallankumouksen jälkeen vuonna 1989. Academic senaatti perustettiin sitten yhdessä tieteellisen neuvoston, joka nykyään hankkii paljon jäljellä ulkomaisia ​​jäseniä. Oli kilpailuja kaikille johtava tehtävissä erityisesti Institutes, klinikoiden ja muiden yliopistojen kantoja. Opetussuunnitelma on uudistettu siten, että opintosuunnitelma heijastaa yleistä suuntaa tiedekunnan integroida kehittynyt alue ennaltaehkäisevää aiheista. Paljon työntekijöitä erilaisista osien terveysministeriön ja Academy of Sciences Tšekin osallistuvat suoraan pedagogisesta sekä tutkimustoiminta tiedekunnan.

Syyskuussa 1992 uuden tiedekunnan rakennuksen Ruská kadulla avattiin. Se taloa Dean kanslia, erilaiset teoreettiset osastot, osastot hygienia- ja ennaltaehkäisevän aiheita, ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Center for Scientific Information, vastikään perustettu vuonna 1992. Toukokuussa 1991 Margaret M. Bertrand, kanadalainen professori Englanti kieli, perustettiin palkinnon paras oppilas tiedekunnan voidaan myöntää vuosittain Valmistujaistilaisuus. Olosuhteet Tutkimus ja tieteellinen työ ovat parantuneet avaamisen hiljattain rakennettu 6. kerroksessa tärkeimmistä tiedekunnan rakennuksessa toukokuussa 2000 mahtuu mm ravitsemusyksikkö ja laboratoriot kemian ja molekyylibiologian. Parantuneet edelleen on tullut toukokuuta 2006 recontructed osan Nursing kollegion Ruská 91 missä Department of Medical Ethics, hoitotyö ja vieraat kielet perustuvat nyt. Opiskelijan vierailut ulkomailla ovat tulossa pysyvin osa opetusta tiedekunnan. Osallistuminen kansainvälisiin tieteen ja tutkimuksen ohjelmat ja luentoja ulkomaisten asiantuntijoiden avulla tiedekunnan levittää siipiään ja luoda uusia molempia osapuolia hyödyttävää tieteellistä apurahoja. Tämä helpottaa laadun parantamista opetusmateriaalin, tutkimuksia uusien menetelmien, menettelyjä, ja lähestymistavat, mikä luo tekniset edellytykset välttämätöntä saavuttaa parempi koulutus.

  1. Lääketieteellinen tiedekunta Siirretään sen opetus astetta paljon jäljellä persoonia kolmen viime vuoden aikana, kaikkein näkyvin olivat: Prof. Zdeněk Neubauer biologiassa, Doc. Ivan M. Havel tekoälyyn ja professori Luboslav Starka endokrinologiaan. Samaan aikaan useat kymmeniä luentoja tunnettuja ulkomaisia ​​asiantuntijoita pidettiin risteykset tiedekunnan. Olkaamme mainita ainakin Nobelin neurofysiologian Prof. J. Eccles, kuuluisa psykiatrian erikoislääkäri professori P. Grof, ja Daseinin-analyyttinen Prof. Condrau. Ehdottama tieteellinen neuvosto tiedekunnan, Sir Karl Raimund Popper (1902-1996), epistemologist, avoimen yhteiskunnan kannattaja, yksi suurimmista filosofeista vuosisadan sai aste kunniatohtoriksi lääketieteessä 25. toukokuuta 1994 alkaen. 3. Lääketieteellinen tiedekunta oli osapuolena myöntäessään kunniatohtorin johonkin discoverers DNA, nobelisti, professori James Watson. Samoin, kun 650-vuotisjuhlaa ja Kaarlen yliopiston säätiö, ehdotimme, että toinen Nobelin maailmanlaajuisesti tunnettu neurofysiologiksi, professori Huxley Iso-Britanniasta, voidaan myös myöntää kunniatohtorin vuonna 1998.

MUDr. P. Čech meidän tiedekunnan aloitti sijoittaminen kunniajäsen plakkien muistoksi nobelisti lääketieteen Mr. ja rouva Cori niiden syntymäpaikka taloja Salmovska ja Petrska kadut Prahassa hankkeen puitteissa Praha-Euroopan kulttuuripääkaupunki 2000.

Välistä yhteistyötä yksittäisten Tiedekunnat yliopiston, erityisesti lääketieteellisen tiedekunnan, on kasvussa. Yliopisto tukee tervettä kilpailua urheilutoimintaan keskuudessa tiedekuntien, ja opiskelijat osallistuvat myös erilaisissa sosiaalisissa ja kulttuuritapahtumien paitsi tässä maassa, mutta ulkomailla. Tiedekunta julkaisee VITA NOSTRA lehteä, mikä akateemisen yhteisön elämässä ja jotka edustavat erilaisia ​​puolin tiedekunnan kahdessa toiminnallisesti erillistä kysymystä: VITA NOSTRA REVUE, neljännesvuosittain kokoelma artikkeleita, selostuksen ja heijastukset, ja VITA NOSTRA SERVIS, tiedotteen joka tulee ulos viikoittain. Lukuvuonna 1991/92 tiedekunnan otti ulkomaisten opiskelijoiden General Medicine kanssa Focus ehkäisemistä. Opetuskielenä on Englanti. Oikeudet ja velvollisuudet ulkomaisten opiskelijoiden on määrätty allekirjoitettujen sopimusten välillä opiskelija ja tiedekunnan dekaani.

Uusi nykyaikaisen lääketieteen lääkäreitä heijastuvat uuden opetussuunnitelman of Medicine, joka tiedekunnan on toteuttanut vuodesta lukuvuoden 1996/97.

Opetuksen perusta 3. LF sisältää tiedekunnan sairaalan Královské Vinohradyn Psychiatric Centre Praha, sairaala Na Bulovce, Thomayer sairaala, Institute for äitien ja lasten, sairaala Na Homolce, Keski Sotilassairaala ja National Institute of Public Health. Tunnettuja asiantuntijat Tšekin tiedeakatemian ja Institute of Clinical and Experimental Medicine osallistuvat myös opetukseen.

Ohjelmien opetuskielet:
  • Englanti
  • Czech

Tämä koulu tarjoaa myös:

M.D.

Charles University Third Faculty of Medicine

Opintojakson kesto on kuusi vuotta. Opintomuoto on kokopäiväinen. Tutkinnon suorittaneet saavat täydellisen lääketieteellisen koulutuksen ja saavat MUDr-otsikon. (MD) opi ... [+]

Opintojakson kesto on kuusi vuotta. Opintomuoto on kokopäiväinen. Tutkinnon suorittaneet saavat täydellisen lääketieteellisen koulutuksen ja saavat MUDr-otsikon. (MD) opintojen onnistuneen suorittamisen jälkeen, jolloin he voivat hakea työpaikkoja kaikilla MD-erikoistumisaloilla.

Lukuvuodesta 1996/97 lähtien opetus tapahtuu modernisoidun ja tarkistetun opinto-ohjelman mukaisesti, jonka avulla opiskelijat voivat saada integroitua tietoa teoreettisista ja prekliinisistä aloista. Yleisiä kliinisiä ongelmia selitetään ongelmakeskeisen oppimisen avulla ja kliininen koulutus keskittyy paitsi teoreettisen tiedon soveltamiseen myös käytännön taitojen kehittämiseen. Opetustavoitteet ovat eurooppalaisen lääketieteellisten tiedekuntien ohjelman Euroskillsin mukaisia, joihin kolmas lääketieteellinen tiedekunta osallistuu. Tutkimus kolmannella lääketieteellisellä tiedekunnalla on yhteensopiva muiden lääketieteellisten tiedekuntien kanssa.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
6 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi

PhD

Charles University Third Faculty of Medicine

Biokemia ja patobiokemia käsittelevät pääasiassa biomakromolekyylien biokemiallisia ja molekyylibiologisia ongelmia, kuten proteiineja ja entsyymejä, lipidejä ja nukleiin ... [+]

Biokemia ja patobiokemia käsittelevät pääasiassa biomakromolekyylien biokemiallisia ja molekyylibiologisia ongelmia, kuten proteiineja ja entsyymejä, lipidejä ja nukleiinihappoja sekä niiden rakenteellisia ja muita tärkeitä pienimolekyylisiä aineita ravintojärjestelmissä. Tutkimuksessa selvitetään myös niiden keskinäistä aineenvaihduntaa ja niiden roolia elämän prosessien, kuten hormonien, neurotransmitterien, kasvutekijöiden, reseptorien, vasta-aineiden, signaalimolekyylien jne. Säätelyssä.

Erittäin tärkeä kenttä on myös biologisten kalvojen, kalvonsiirtimien, solujen osien, energiamuutosten, solunulkoisen matriksin ja toisen lähettäjän roolin tutkiminen solujen säätelyssä. Tutkimuksessa keskityttiin vapaiden radikaalien rooliin niiden vaikutuksessa mutageenina, muiden myrkyllisten aineiden tutkimukseen nukleiinihappoja ja biomembraaneja varten sekä karsinogeneesin ja aterogeneesin tutkimuksesta. Metodologinen kenttä vaatii tuntemusta perustekniikoista ja biomakromolekyylien erottamisesta ja toiminnallisesta karakterisaatiosta sekä solujen ja kehon nesteiden pienimolekyylisistä biokemiallisista komponenteista tai molekyylibiologisista tekniikoista tai solu- ja kudosviljelystä.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Biomekaniikka on monitieteinen tieteellinen tieteenala, joka käsittelee asiaan liittyvien prosessien anatomian ja biokemian yksityiskohtaisen tuntemuksen perusteella eläv ... [+]

Biomekaniikka on monitieteinen tieteellinen tieteenala, joka käsittelee asiaan liittyvien prosessien anatomian ja biokemian yksityiskohtaisen tuntemuksen perusteella elävien järjestelmien mekaanista rakennetta ja käyttäytymistä sekä niiden keskinäistä mekaanista vuorovaikutusta. Tärkein teoreettinen tavoite on yleisesti voimassa olevien sääntöjen laatiminen sekä solu- että orgaanisella tasolla sekä ihmisen, yksilön tasolla. Biofysikaalista ja teknistä metodologista lähestymistapaa tehtävien ratkaisemiseen tuetaan biologisen luonteen korkean tason tuntemuksella.

Tutkimus tapahtuu eri tasoilla mikromekaniikasta (solutaso) eläviin makrojärjestelmiin (esim. Ihmisen biomekaniikka). Biomekaanisia sovelluksia on mahdollista kohdata monenlaisissa tieteenaloissa ja ammatillisessa toiminnassa. Biomekaniikkaa tässä muodossa ei voida käyttää pelkästään perustutkimuksessa, vaan myös monissa erilaisissa ammatillisissa toimissa, kuten kuntoutuslääketieteessä, ergonomiassa, oikeuslääketieteessä ja biolääketieteessä, urheilussa jne.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Opinto-ohjelmassa tutkitaan organismin elävien ja työympäristöjen kemiallisten, fysikaalisten ja biologisten tekijöiden vuorovaikutuksen mekanismeja. Se yhdistää metodolo ... [+]

Opinto-ohjelmassa tutkitaan organismin elävien ja työympäristöjen kemiallisten, fysikaalisten ja biologisten tekijöiden vuorovaikutuksen mekanismeja. Se yhdistää metodologisia lähestymistapoja erityisesti toksikologian, molekyylibiologian ja immunologian alalla. Se on ennaltaehkäisevien lääketieteen alojen, ts. hygienia ja epidemiologia.

Tarkastus- ja arviointiperusteiden kuvaus

Sisäänpääsytutkimukset toteutetaan haastatteluna Ph.D. Opinnäytetyö, jossa osoitetaan hakijan tekniset taidot tohtorintutkinto-ohjelmaan ja kyky työskennellä erikoistuneen ulkomaisen kirjallisuuden kanssa. Asiantuntijakomitea arvioi hankkeen.

Pääsyn ehdot

Tohtorikoulutukseen pääsyn edellytyksenä on maisteriohjelman onnistunut suorittaminen.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Farmakologia ja toksikologia ovat tutkimusaiheita, joissa tutkitaan aineiden ja lääkkeiden vuorovaikutuksen mekanismeja biologisten järjestelmien kanssa ja seurataan niid ... [+]

Farmakologia ja toksikologia ovat tutkimusaiheita, joissa tutkitaan aineiden ja lääkkeiden vuorovaikutuksen mekanismeja biologisten järjestelmien kanssa ja seurataan niiden positiivisia ja kielteisiä seurauksia organismille. Lopullisena tavoitteena on käyttää näitä tietoja ihmisten ja eläinten sairauksien ehkäisyyn, diagnosointiin ja hoitoon. Tutkimuksen kohteena on molempien prosessien tutkimus molekyylitasosta, joka vaikuttaa koko kehoon ja myös kliinisen käytännön tutkimukseen potilailla.

Uusimpien tutkimusmenetelmien määrittäminen mahdollistaa tieteidenvälisen tutkimuksen reseptorin tasolla, messenger-järjestelmissä ja geneettisen tiedon välittämisessä. Luotu uusia tieteenaloja, kuten farmakokemian, farmakologian, farmakologian ja muiden.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Tutkimusohjelma tutkii immuunivasteiden mekanismeja solu- ja molekyylitasolla normaaleissa ja patologisissa olosuhteissa. Opinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tšekin t ... [+]

Tutkimusohjelma tutkii immuunivasteiden mekanismeja solu- ja molekyylitasolla normaaleissa ja patologisissa olosuhteissa.

Opinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tšekin tasavallan tiedeakatemian molekyyligeneettisen instituutin ja Mikrobiologian instituutin kanssa.

Tarkastus- ja arviointiperusteiden kuvaus

Sisäänpääsytutkimukset toteutetaan haastatteluna Ph.D. Opinnäytetyö, jossa osoitetaan hakijan tekniset taidot tohtorintutkinto-ohjelmaan ja kyky työskennellä erikoistuneen ulkomaisen kirjallisuuden kanssa. Asiantuntijakomitea arvioi hankkeen.

Pääsyn ehdot

Tohtorikoulutukseen pääsyn edellytyksenä on maisteriohjelman onnistunut suorittaminen.

Vahvistusmenetelmä: Suositeltava kirjallisuus, näytekysymykset... [-]
Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Monimutkaisten biolääketieteellisten alojen käsiteohjelman aiheena on elävän organismin fysikaaliset prosessit, fysikaalisten tekijöiden vaikutus eläviin organismeihin ja ... [+]

Monimutkaisten biolääketieteellisten alojen käsiteohjelman aiheena on elävän organismin fysikaaliset prosessit, fysikaalisten tekijöiden vaikutus eläviin organismeihin ja modernien fyysisten menetelmien käyttö biolääketieteen aloilla. Biofysiikka monitieteisenä kenttänä tarjoaa tohtorikoulutusta eri erikoisalojen (lääketiede, luonnontieteet, matematiikka, fysiikka jne.) Suorittaneille.

Opinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tšekin tiedeakatemian Fysiologian instituutin kanssa.

Tarkastus- ja arviointiperusteiden kuvaus

Sisäänpääsytutkimukset toteutetaan haastatteluna Ph.D. Opinnäytetyö, jossa osoitetaan hakijan tekniset taidot tohtorintutkinto-ohjelmaan ja kyky työskennellä erikoistuneen ulkomaisen kirjallisuuden kanssa. Asiantuntijakomitea arvioi hankkeen.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Neurotieteellä on erityinen asema tieteenalojen järjestelmässä, koska funktionaalisen hermokudoksen korkea spesifisyys eroaa merkittävästi muista kudoksista lähes kaikill ... [+]

Neurotieteellä on erityinen asema tieteenalojen järjestelmässä, koska funktionaalisen hermokudoksen korkea spesifisyys eroaa merkittävästi muista kudoksista lähes kaikilla havaittavissa olevilla parametreilla kaikilla tasoilla. Tähän lisätään funktionaalisen neuronaalisen populaation valtava heterogeenisyys ja se, että yksi ulkoisen maailman sydänfunktionaalisista ilmenemismuodoista on henkisen toiminnan heijastus. Neurotiede yhdistää joukon alatieteitä, kuten neuroanatomia, neurofysiologia, neurokemia, neurologia, neurokirurgia ja psykiatria.

Opinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tšekin tasavallan tiedeakatemian kokeellisen lääketieteen ja fysiologian instituutin kanssa.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Ohjelma keskittyy koko sydän- ja verisuonitutkimukseen. Kliinisiin kenttiin kuuluvat kardiologia, lasten kardiologia, sydänleikkaus, angiologia, verisuonikirurgia, verisu ... [+]

Ohjelma keskittyy koko sydän- ja verisuonitutkimukseen. Kliinisiin kenttiin kuuluvat kardiologia, lasten kardiologia, sydänleikkaus, angiologia, verisuonikirurgia, verisuonien neurologia sekä niihin liittyvät teoreettiset ja prekliiniset tieteenalat. niiden osat, jotka liittyvät sydän- ja verisuonitutkimukseen - anatomia, biologia, alkio, histologia, fysiologia ja patofysiologia, lääketieteellinen kemia ja biokemia, patologia, farmakologia, mikrobiologia, lääketieteellinen immunologia, ennaltaehkäisevä lääketiede ja epidemiologia).

Opinto-ohjelma toteutetaan ilman erikoistumista.

Tarkastus- ja arviointiperusteiden kuvaus

Ehdotettu hankkeen alkuperäisyys 0 - 30 pistettä Edellytykset esitetyn hankkeen toteuttamiselle 0 - 30 pistettä Tieto ehdotetusta hankkeesta, 0 - 10 pistettä Todistettu alustava kokemus tutkimustyöstä (esim. Osallistuminen opiskelijan tieteelliseen konferenssiin, julkaisujen tekijänoikeuteen tai tekijänoikeuksiin jne.) 0 - 10 pistettä Englannin kielen aktiivinen tuntemus 0 - 10 pistettä Kyky keskustella ammatillisesta ongelmasta 0 - 10 pistettä Pisteet yhteensä 100 Pääsy vaatii yli 50 pistettä.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Opinto-ohjelma Kokeellisen leikkauksen tarkoituksena on tutkia kirurgisia menetelmiä käyttävien lääketieteen alojen teoreettisia perusteita. Tutkimuksen aiheena on vaurio ... [+]

Opinto-ohjelma Kokeellinen leikkaus on tarkoitettu lääketieteellisten alojen teoreettisten perusteiden tutkimiseen, jotka käyttävät kirurgisia toimenpiteitä laajimmassa merkityksessä. Tutkimuksen aiheena ovat vaurioituneiden solujen, kudosten ja elinten molekyyliset, rakenteelliset, aineenvaihdunta- ja patofysiologiset muutokset, jotka tapahtuvat patologisten prosessien kehittämisen aikana, mahdollisesti niiden kokeellisen induktion myötä, ja jotka vaikuttavat kirurgisesti. Erityistä huomiota kiinnitetään eri kudosrakenteiden korjaamiseen ja parantamiseen. Näitä prosesseja tutkitaan geneettisessä, immunologisessa ja endokrinologisessa kontekstissa. Yllä mainitun erikoistumisen perusteella perustetaan kokeellisen leikkauksen aiheita eri lääketieteen alojen jatko-opintoihin (tieteenalat - kirurgia, ortopedia, urologia, plastiikkakirurgia, gynekologia ja synnytys, otorolaryngologia).... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Homologinen ja heterogeeninen geeniekspressio ja sen säätely, geenikäsittelyn mikro-organismien teollinen kanta, proteiinien ribosomaalinen biosynteesi. Lääketieteen sove ... [+]

Homologinen ja heterogeeninen geeniekspressio ja sen säätely, geenikäsittelyn mikro-organismien teollinen kanta, proteiinien ribosomaalinen biosynteesi. Lääketieteen sovellutusalojen (perinnölliset ja tartuntataudit, rokotteet, uudet lääkkeet), maatalouden (siirtogeeniset organismit, kasvien ja eläinten jalostus), ekologian ja bioteknologian vaikutus.

Opinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tšekin tasavallan tiedeakatemian molekyyligeneettisen instituutin kanssa.

Tarkastus- ja arviointiperusteiden kuvaus

Sisäänpääsytutkimukset toteutetaan haastatteluna Ph.D. Opinnäytetyö, jossa osoitetaan hakijan tekniset taidot tohtorintutkinto-ohjelmaan ja kyky työskennellä erikoistuneen ulkomaisen kirjallisuuden kanssa. Asiantuntijakomitea arvioi hankkeen.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Toiminnallisesti määritelty tieteenala, joka tutkii elinten säätelytoimintoja vasteena ja organismin spesifisten järjestelmien mukauttamisessa muutoksiin ulkoisessa ja si ... [+]

Toiminnallisesti määritelty tieteenala, joka tutkii elinten säätelytoimintoja vasteena ja organismin spesifisten järjestelmien mukauttamisessa muutoksiin ulkoisessa ja sisäisessä ympäristössä normaaleissa ja patologisissa tiloissa. Tiettyjen funktioiden välillisten ilmenemismuotojen tutkimuksista siirtyminen on ominaista niiden omien toiminnallisten ja säätelymekanismien tutkimukselle solu- ja molekyylitasolla, jotta voidaan hyödyntää saatuja tietoja ihmisen sairauksien ehkäisyyn, diagnosointiin ja hoitoon.

Opinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tšekin tiedeakatemian Fysiologian instituutin kanssa.

Tarkastus- ja arviointiperusteiden kuvaus

Sisäänpääsytutkimukset toteutetaan haastatteluna Ph.D. Opinnäytetyö, jossa osoitetaan hakijan tekniset taidot tohtorintutkinto-ohjelmaan ja kyky työskennellä erikoistuneen ulkomaisen kirjallisuuden kanssa. Asiantuntijakomitea arvioi hankkeen.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Third Faculty of Medicine

Tutkimuksen tavoitteena on eukaryoottisten solujen perusrakenteellisten komponenttien dynamiikka, suhteet ja funktionaalinen karakterisointi normaaleissa fysiologisissa o ... [+]

Tutkimuksen tavoitteena on eukaryoottisten solujen perusrakenteellisten komponenttien dynamiikka, suhteet ja funktionaalinen karakterisointi normaaleissa fysiologisissa olosuhteissa ja patologisissa prosesseissa sekä niiden mallinnuksessa. Lisäksi funktionaalisten solujen, kuten solusyklin, liikkeen jne. Yleiset ilmentymät, mukaan lukien sen säätelymekanismit. Metodinen maamerkki on vytochemie, in situ -hybridisaatio, elektronimikroskopia, kuva-analyysi, biologinen koe in vivo ja in vitro. Tämä ohjelma on päällekkäinen useiden muiden alojen kanssa, erityisesti molekyylibiologiassa, biokemiassa ja fysiologiassa.

Opinto-ohjelma toteutetaan yhteistyössä kokeilulääketieteen instituutin, molekyyligeneettisen instituutin, Mikrobiologian instituutin ja Tšekin tiedeakatemian fysiologian instituutin kanssa.... [-]

Tšekki Prague
Lokakuu 2019
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi

Charles University in Prague