Lithuanian University of Health Sciences

Esittely

Lue virallinen kuvaus

University Today

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) on Liettuan suurin biolääketieteellisten korkeakoulujen korkeakoulu, joka integroi menestyksekkäästi tutkimukset, tutkimuksen ja kliinisen käytännön. LSMU koostuu kahdesta pääakatemiasta: Medical Academy ja Veterinary Academy .

Lääketieteen, hammaslääketieteen ja sairaanhoidon opiskelijat saavat käytännön taitonsa LSMU Kauno Klinikos -sairaalassa , joka on Baltian suurin lääketieteellinen laitos. Yli 1200 erittäin pätevää lääkäriä ja 2 400 hoitotyöntekijän jäsentä hoitaa LSMU-sairaalassa vuosittain yli 78 000 potilasta. Koko lääketieteellinen henkilökunta arvostaa innovatiivisia ja edistyksellisiä hoitomenetelmiä ja diagnostiikkamenetelmiä, jotka täyttävät maailmanlaajuiset standardit.

Apteekkiopiskelijat saavat käytännön taitoja yliopistoapteekissa, joka on tarkoitettu paitsi palvelemaan yleisöä, myös olemaan farmasian tiedekunnan pääkoulutuslaitos, joka tarjoaa opiskelijoille laajan käytännön tietämyksen ja taidot ja tarjoaa heille ensikäden työkokemuksen . Eläinlääkäriksi pyrkivät opiskelijat saavat käytännön taitonsa eläinlääketieteellisen akatemian suurilla ja pienillä eläinklinikoilla ja leikkaussalissa.

LSMU on aktiivinen osallistuja ERASMUS-vaihto-ohjelmaan. Opiskelijat voivat opiskella ulkomaisissa yliopistoissa tai mennä ulkomaille harjoitteluun enintään vuoden ajan. Akateemisen vaihdon sopimukset on allekirjoitettu 26 Euroopan maan yliopistojen kanssa. Suurin osa Erasmus-kumppaneista on Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Suomessa ja muissa EU: n jäsenvaltioissa.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Näkemyksemme

Johtava eurooppalainen terveystieteiden yliopisto yhteiskunnan hyvinvoinnin edistämiseksi. Pyrimme koko yhteisömme ponnistelujen avulla pääsemään 701 parhaaseen yliopistoon QS World University Rankings -listalla.

Tehtävämme

Näkyä jatketaan tehtävässämme - luoda, kerätä, järjestelmällistää ja levittää tieteellistä tietoa ja opintojen ja tieteen uusimpia saavutuksia, opettaa ja kehittää luovaa, rehellistä, aloitteellista osoittavaa, koulutettua, itsenäistä ja yritteliästä persoonallisuutta, vaalia demokratiaa ja hyvinvointia, kehittää terveellinen ja koulutettu yhteiskunta. LSMU: n olennainen rooli tässä koulutusprosessissa on terveen yhteiskunnan harjoittaminen, joka takaa maan sosiaalisen ja taloudellisen edistymisen, sen sivilisaatioidentiteetin sekä kansallisten ja globaalien kulttuuriperinteiden luomisen, tukemisen ja kehittämisen. Eläinmaailman terveys ja hyvinvointi ovat olennainen osa tätä tavoitetta.

Innovatiivinen ympäristö

Yliopiston kirjasto- ja tietokeskus on yksi EU: n nykyaikaisimmista kirjastoista, joka on Euroopan tutkimuskirjastojen liiton LIBER: n, joka on Euroopan tutkimuskirjastojen pääverkko, jäsen. Kirjastossa on sekä virtuaali- että RFID-tekniikkaa, ja se on erittäin suosittu tutkijoiden ja opiskelijoiden keskuudessa paitsi Liettuassa, myös ulkomailla ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa ja tietojärjestelmiensä vuoksi.

LSMU osallistuu hankkeiden kehittämiseen, jotka johtavat uuteen teknologiaan, laajennettuun tieteelliseen tutkimukseen ja kehitykseen sekä yliopiston uusittuun ja nykyaikaistettuun infrastruktuuriin. Pian avataan Nykyaikaisen lääke- ja terveystekniikan keskus sekä uusi farmasian tiedekunta, jossa on modernit laboratoriot ja luokat. Lisäksi Kansanterveystieteellinen tiedekunta on parhaillaan rakenteilla eläinlääketieteellisen akatemian kampuksella.

Valinta ulkomaisille opiskelijoille

Vuodesta 1990 LSMU on ollut monien kansainvälisten opiskelijoiden Alma Mater ja tällä hetkellä ilmoittautuu noin 1000 kokopäiväistä ulkomaalaista opiskelijaa 70 maasta (pääasiassa Ruotsista, Israelista, Saksasta, Espanjasta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Libanonista, Intiasta, Etelä-Koreasta). Se oli lähes 17% LSMU: n opiskelijoiden kokonaismäärästä.

Kansainvälisesti opiskelevien lukumäärä kasvaa joka vuosi. Saksa, Italia, Ranska, Turkki, Tšekin tasavalta, Suomi ja Norja ovat LSMU-opiskelijoiden suosituimpia Erasmus-kumppanimaita. LSMU: ssa opiskelevat ulkomaalaiset opiskelijat tulevat useimmiten Espanjasta, Italiasta, Latviasta, Belgiasta ja Puolasta.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Kansainvälinen kokemus ja tunnustaminen

LSMU tekee yhteistyötä yli 140 Euroopan, Amerikan ja Aasian yliopiston kanssa tutkimusta ja tutkimusta varten.

Yliopisto on jäsen monissa kansainvälisissä organisaatioissa, kuten Euroopan yliopistoyhdistys (EUA), Euroopan alueen kansanterveyden koulujen yhdistys (ASPHER), Euroopan lääketieteellisten koulujen liitto (AMSE), Euroopan lääketieteellisen koulutuksen liitto. (AMEE), Itämeren alueen yliopistoverkosto (BSRUN), tohtorijärjestö Biolääketieteen ja terveystieteiden koulutus eurooppalaisessa järjestelmässä (ORPHEUS), Euroopan eläinlääketieteellisten koulutuslaitosten liitto (EAEVE), Maailman eläinlääkintäyhdistys ry

LSMU on myös jäsenenä Maailman terveysjärjestössä (WHO), jossa se toimii yhteistyökeskuksen tehtävänä tutkia ja kouluttaa epidemiologiaa sekä estää sydän- ja verisuonitautien ja muiden kroonisten ei-tarttuvien tautien ehkäisyä.

LSMU: n opinto-ohjelmat täyttävät EU-maissa sovellettavat yliopistokoulutuksen vaatimukset, ja tutkinnon suorittaneet voivat suorittaa Yhdysvaltain lääketieteellisen lupakirjan tutkinnon (USMLE) ja Ison-Britannian yleisen lääketieteellisen neuvoston PLAB-tutkinnon.

Opiskelu LSMU: ssa

LSMU toivottaa kansainväliset opiskelijat tervetulleiksi seuraaviin opinto-ohjelmiin:

Ohjelmoida Kesto
Kieli Tutkinto ja pätevyys
Palkittiin
Integroituneet opinnot
lääketiede 6 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri, tohtori
Odontologia (hammaslääketiede) 5 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri, tohtori odontologi
Apteekki 5 vuotta EN Terveystieteiden maisteri, apteekki
Eläinlääketiede 6 vuotta EN Eläinlääketieteen maisteri, eläinlääkäri
Kandidaatin opinnot
Sairaanhoito 4 Vuotta Englanti Terveystieteiden kandidaatti, yleinen sairaanhoitaja
Toimintaterapia 4 Vuotta Englanti BSc terveystieteiden alalta, toimintaterapeutti
Terveyspsykologia 4 Vuotta Englanti Yhteiskuntatieteiden kandidaatti
Maisteriopinnot
Kansanterveys 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri
Kansanterveyden hallinta 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri
Lifestyle lääketiede
(etäopiskelu)
1,5 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri
Pitkälle edennyt hoitokäytäntö 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri, pitkäaikaishoitaja
Ruoka Tiede 2 vuotta Englanti Maataloustieteiden maisteri
Eläintiede 2 vuotta Englanti Maataloustieteiden maisteri
Eläinten ja ihmisten vuorovaikutus 2 vuotta Englanti Maataloustieteiden maisteri

Sijainnit

kaunas

Osoite
A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas
kaunas, Kaunasin lääni, Liettua

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin