University of Bologna

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Alma Mater Studiorum - Bolognan yliopisto

Alma Mater Studiorum - Bolognan yliopisto, länsimaisen maailman vanhin yliopisto, valmistaa tietä innovaatioille yhä rikkaamman ohjelmaluettelon, huippututkimuksen, jatkuvan ja yhä laajemman kansainvälisen näkökulman sekä vahvan kolmannen tehtävän kautta.

Perustamisestaan vuonna 1088 lähtien Alma Mater Studiorum on ollut opiskelijakeskeinen, ja siinä on tunnettujen tiede- ja taideyhteisöjen edustajia. Viidellä kampuksella (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) ja sivuliikkeellä Buenos Airesissa, se tarjoaa monipuolisen kurssiluettelon, joka on räätälöity nykyisen yhteiskunnan tarpeisiin: yli 200 tutkinto-ohjelmaa 32 osastonsa ja 5 koulun keskuudessa tarjotaan yli 82 000 opiskelijalle. Tohtorikoulutukseen ja muihin 3. syklin ohjelmiin on ilmoittautunut 3 600 valmistunutta.

200 parhaan joukossa kahden maineikkaimman kansainvälisen yliopisto-luokituksen joukossa, jota pidetään johtavana yliopistoina opiskelijoiden liikkuvuudessa Euroopassa (Erasmus +), Alma Mater sijoittaa kestävään kehitykseen ja myötävaikuttaa 17 kestävän kehityksen tavoitteen saavuttamiseen, jota ehdotetaan Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen hyväksymä toimintasuunnitelma vuodelle 2030. Kattavana tutkimusyliopistona se panostaa monitieteiseen, kulttuurien väliseen lähestymistapaan ja tutkimuksen ja opetuksen väliseen yhteyteen. Yksi aktiivisimmista johtajuudesta ja osallistumisesta eurooppalaisiin tutkimus- ja akateemisiin yhteistyöhankkeisiin University of Bologna on muodostanut liittoja teollisuuden ja julkisten / yksityisten organisaatioiden kanssa. Se on myös kansainvälisten verkkojen solmupiste: tiiviiden eurooppalaisten yhteyksiensä lisäksi sillä on useita yhteyksiä Amerikan, Afrikan, Aasian ja Australian kanssa.

Ole hyvä selvittää toimenpiteitä kaavailemat University of Bologna alkaa ensi lukuvuoden parhaalla mahdollisella tavalla.

Sijainnit

Bologna

Osoite
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagnan, Italia

Cesena

Osoite
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagnan, Italia

Forli

Osoite
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagnan, Italia

Ravenna

Osoite
Ravenna, Emilia-Romagnan, Italia

Rimini

Osoite
Rimini, Emilia-Romagnan, Italia

Buenos Aires

Osoite
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentiina