Keystone logo

4 Terveydenhuolto Ohjelmat sisään Terveydenhuolto Lisääntymislääketiede Seksuaaliterveys 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Terveydenhuolto
  • Lisääntymislääketiede
  • Seksuaaliterveys
Opintoalat
  • Terveydenhuolto (4)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Terveydenhuolto Ohjelmat sisään Terveydenhuolto Lisääntymislääketiede Seksuaaliterveys

Mikä on seksuaaliterveys?
Seksuaaliterveys on tärkeä osa yleistä fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Se sisältää kyvyn terveisiin ja turvallisiin seksisuhteisiin, tehdä tietoon perustuvia päätöksiä seksistä ja saada seksuaaliterveydenhuoltoa.

Mitä voin tehdä seksuaaliterveyden tutkinnolla?
Seksuaaliterveyden tutkinto voi johtaa uraan seksuaaliterveyden kouluttajana, neuvonantajana tai tutkijana. Voit myös työskennellä sairaalassa tai klinikalla tarjoamalla hoitoa ja tukea potilaille. Lisäksi voit halutessasi työskennellä kansanterveysalalla kehittämällä koulutusohjelmia.

Miksi seksuaaliterveyden opiskelu on tärkeää?
Seksuaaliterveyden opiskelu valmistaa opiskelijoita tehokkaiksi sosiaali- ja terveydenhuollon tarjoajiksi. Aiotpa harjoittaa lääketiedettä, työskennellä sosiaalipalveluissa, koulutuksessa tai julkisessa palvelussa, seksuaaliterveyden tutkinto antaa sinulle taidot auttaa ihmisiä ja ryhmiä oppimaan seksuaaliterveydestä. Opit tietoon perustuvien päätösten ja suostumuksen tärkeydestä, sukupuolitaudeista, lisääntymisterveydestä ja muista sukupuoleen liittyvistä aiheista. Lisäksi seksuaaliterveyden tutkiminen voi auttaa meitä ymmärtämään ja käsittelemään seksuaalisen väkivallan perimmäisiä syitä.

Mitä ovat seksuaaliterveyden tutkinnot?
Seksuaaliterveydessä on saatavilla erilaisia tutkintoja kiinnostuksen kohteidesi ja uratavoitteidesi mukaan. Voit ansaita kandidaatin tutkinnon seksuaaliterveyskasvatuksessa tai maisterin tutkinnon neuvonnassa tai kansanterveydessä. Jos olet kiinnostunut tutkimuksesta, voit jatkaa seksuaaliterveyden tohtorin tutkintoa.

Mitä aion opiskella seksuaaliterveyden tutkintoni aikana?
Kurssityösi riippuu valitsemastasi tutkinnosta, mutta se voi sisältää aiheita, kuten ihmisen seksuaalisuus, lisääntymisterveys, sukupuoliteitse tarttuvat infektiot ja seksuaalinen väkivalta. Opit myös tutkimusmenetelmistä ja siitä, miten tietosi voidaan soveltaa reaalimaailman asetuksiin.