Keystone logo

15 Terveydenhuolto Ohjelmat sisään Terveydenhuolto Lääketiede Pulmonologia 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Terveydenhuolto
  • Lääketiede
  • Pulmonologia
Opintoalat
  • Terveydenhuolto (15)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Terveydenhuolto Ohjelmat sisään Terveydenhuolto Lääketiede Pulmonologia

Mikä on pulmonologia?
Pulmonologia on keuhkoihin ja hengityselimiin vaikuttavien sairauksien tutkimus. Tämä sisältää sairaudet, kuten astma, keuhkoahtaumatauti, keuhkosyöpä ja keuhkokuume. Pulmonologit ovat lääkäreitä, jotka ovat erikoistuneet näiden sairauksien diagnosointiin ja hoitoon.

Miksi opiskellaPulmonologia?
Pulmonologia käsittelee sairauksia, jotka voivat olla erittäin heikentäviä ja jopa tappavia, ymmärtämällä, miten nämä sairaudet toimivat, pulmonologit voivat kehittää parempia hoitoja ja lopulta pelastaa ihmishenkiä. Keuhkosairaudet ovat yhä yleisempiä ilmansaasteiden ja tupakoinnin vuoksi, joten pulmonologien tarve kasvaa.

Erilaiset pulmonologian tutkinnot
Pulmonologiassa voi ansaita useita erilaisia tutkintoja. Lääkäri (MD) tai osteopaattisen lääketieteen lääkäri (DO) voi suorittaa keuhkolääketieteen residenssin, joka kestää tyypillisesti kolme vuotta. Residenssin suorittamisen jälkeen jotkut pulmonologit voivat halutessaan erikoistua tiettyyn alan alueeseen, kuten kriittisen hoidon pulmonologiaan tai interventiopulmonologiaan. Vaihtoehtoisesti opiskelijat voivat ansaita maisterin tutkinnon tai tohtorin tutkinnon keuhkotieteessä tai muulla siihen liittyvällä alalla. Näiden ohjelmien suorittaminen kestää yleensä kahdesta neljään vuotta.

Mitä opiskelen pulmonologian tutkintoni aikana?
Pulmonologian tutkinnon opetussuunnitelma vaihtelee valitsemasi ohjelman mukaan. Voit odottaa opiskelevan aiheita, kuten keuhkojen anatomiaa ja fysiologiaa, keuhkosairauksien patofysiologiaa, diagnostista testausta ja menettelyjä sekä hoitovaihtoehtoja.