Keystone logo

4 Terveydenhuolto Ohjelmat sisään Terveydenhuolto Mielenterveys Psykologia Perhepsykologia 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Terveydenhuolto
  • Mielenterveys
  • Psykologia
Opintoalat
  • Terveydenhuolto (4)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Terveydenhuolto Ohjelmat sisään Terveydenhuolto Mielenterveys Psykologia Perhepsykologia

Mikä on perhepsykologia?
Perhepsykologia on tieteellinen tutkimus perhedynamiikasta ja tavoista, joilla perheet ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Se keskittyy siihen, miten perheet toimivat suhteidensa, viestintänsä ja yleisen rakenteensa suhteen. Perhepsykologit pyrkivät ymmärtämään, miten perheet ovat vuorovaikutuksessa ja miten he voivat parantaa suhteitaan. He työskentelevät myös auttaakseen perheitä kriisiaikoina, kuten avioeron tai kuoleman aikana. Perhepsykologit työskentelevät myös lasten ja nuorten kanssa auttaakseen heitä selviytymään perheasioista. He voivat työskennellä vanhempien kanssa opettaakseen heille tehokkaita vanhemmuustaitoja tai auttaakseen perheitä käsittelemään vaikeita asioita, kuten päihteiden väärinkäyttöä tai perheväkivaltaa. Perhepsykologit voivat myös tarjota terapiaa perheille, jotka käyvät läpi vaikeita aikoja.

Mitä voin tehdä perhepsykologian tutkinnolla?
Perhepsykologian tutkinto voi johtaa uraan tutkimuksessa, opetuksessa tai kliinisessä käytännössä. Perhepsykologit voivat työskennellä sairaaloissa, klinikoilla, yksityisissä käytännöissä tai tutkimuslaboratorioissa. He voivat myös työskennellä kouluissa, valtion virastoissa tai organisaatioille, jotka tarjoavat palveluja perheille. Monet perhepsykologit valitsevat myös uran koulutuksessa tai julkisessa politiikassa.

Erilaisia perhepsykologian tutkintoja
Perhepsykologian kandidaatin tutkinto kestää tyypillisesti neljä vuotta. Opintojesi aikana otat kursseja aiheista, kuten perhedynamiikasta, inhimillisestä kehityksestä ja viestinnästä. Sinulla on myös mahdollisuus osallistua harjoitteluun tai kenttäharjoitteluun. Perhepsykologian maisterin tutkinto kestää tyypillisesti kaksi tai kolme vuotta. Opintojesi aikana otat edistyneitä kursseja aiheista, kuten psykopatologiasta, arvioinnista ja interventiosta. Sinulla on myös mahdollisuus tehdä tutkimusta ja kirjoittaa opinnäytetyö. Perhepsykologian tohtorin tutkinto valmistaa sinut uraan tutkimuksessa tai kliinisessä käytännössä. Opintojesi aikana otat edistyneitä kursseja aiheista, kuten psykopatologiasta, arvioinnista ja interventiosta.