Keystone logo
University of Tartu

University of Tartu

University of Tartu

Johdanto

Vuonna 1632 perustettu UT on Viron ainoa klassinen yliopisto. Yli Yliopistossa opiskelee yli 14 000 opiskelijaa (mukaan lukien 1600 ulkomaalaista opiskelijaa), ja yliopiston palveluksessa on 3800 työntekijää (mukaan lukien 1800 akateemista työntekijää (190 professoria)). Opiskelijoiden ja akateemisen henkilökunnan ammatillisen osaamisen tukemiseksi ja kehittämiseksi yliopistolla on 80 kumppaniyliopistoa 31 maassa.

UT:hen kuuluu 4 tiedekuntaa ja 4 korkeakoulua. Suurin osa UT:sta sijaitsee Tartossa, Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa, mutta sen korkeakoulut sijaitsevat Pärnussa, Viljandissa ja Narvassa. Tartossa on 100 000 asukasta, ja viidennes sen asukkaista on opiskelijoita.

Tartto on vilkas opiskelijakaupunki. Jokainen lukuvuosi alkaa fuksipäivillä, ja jokaisen lukukauden kohokohtia ovat kevään ja syksyn opiskelijapäivät, jotka ovat viikon mittainen festivaali, jossa on erityisesti opiskelijoille suunnattuja tapahtumia. UT:ssa on lukuisia opiskelijakerhoja ja -yhdistyksiä ammattijärjestöistä epävirallisiin ryhmiin. Kansainvälisten opiskelijoiden osalta ESN Tartu on tärkein järjestö, joka keskittyy kansainvälisten opiskelijoiden hyvinvointiin.

UT tarjoaa opiskelijoille laajan valikoiman ohjelmia ja ainutlaatuisia tieteenaloja. UT osallistuu myös useisiin Erasmus Mundus -ohjelmiin ja muihin yhteisiin maisteriohjelmiin, joita järjestetään yhteistyössä maailman johtavien yliopistojen kanssa. UT noudattaa Bolognan prosessia opetuksensa järjestämisessä ja kandidaatti-maisteri (3+2) -opintokokonaisuuksien järjestelmässä. Tohtoriopintojen kesto on 4 vuotta. Lukuvuosi alkaa kunkin vuoden syyskuun alussa.

Rankingit

University of Tartu ( UT ) on Viron johtava tutkimus- ja koulutuskeskus. Se on Baltian ainoa yliopisto, joka on sijoittunut maailman parhaiden yliopistojen 1,2 prosentin joukkoon (QS World University Rankings 2021).

Ohjelman pääsyvaatimukset

Osoita sitoutumistasi ja valmiutesi menestyä kauppakorkeakoulussa suorittamalla GMAT-koe – yleisimmin käytetty pääsykoe, joka mittaa kriittistä ajattelua ja päättelykykyäsi.

Lataa GMAT-minivisa saadaksesi yleiskuvan kokeessa olevista kysymyksistä.

Sijainnit

 • Tartu

  Ülikooli 18

  • Tallinn

   Kaarli pst 3 -- 202-203, 10119, Tallinn

   • Pärnu

    Ringi 35, 80012, Pärnu

    • Viljandi

     Posti 1, Viljandi, 71004 Viljandi maakond, Estonia, 71004, Viljandi

     • Narva

      University of Tartu Narva College Raekoja plats 2, Narva 20307, 20307, Narva

      • Viljandi

       Posti, 1, 71004, Viljandi

       Kysymyksiä