MSc Solu- ja geeniterapiat
KESTO
2 Semesters
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
08 Sep 2024
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Oct 2024
LUKUKAUSIMAKSUT
EUR 4 000 *
OPISKELUMUOTO
Etäopiskelu, Kampuksella
* vapautukset ja apurahat saatavilla
Johdanto
Innovatiivinen ja uraauurtava aihe
Solu- ja geeniterapiat (CGT) ovat nykyaikaisen terveyden edistyksen eturintamassa, ja niiden odotetaan muuttavan biologisten lääkkeiden kenttää ja antavan toivoa tyydyttämättömiin lääketieteellisiin tarpeisiin. CGT-hoitoja lisätään jatkuvasti suurten lääke- ja biotekniikkayritysten tuotevalikoimiin, ja sääntelyviranomaiset odottavat hyväksyvänsä 10-20 CGT-tuotetta vuodessa vuoteen 2025 mennessä.
Teollisten sovellusten näkymät
Alalla, jolla solu- ja geeniterapian kehittäjien määrä on kasvanut 90 prosenttia vuodesta 2012 ja terveydenhuollon ammattilaisten työvoimatarpeet kasvavat räjähdysmäisesti, mahdollisuudet päästä uralle alan johtavissa yrityksissä ovat erittäin hyvät.
Solu- ja geeniterapioiden maisteriohjelman tehtävä
Solu- ja geeniterapioiden jatko-ohjelman tehtävänä on tarjota tutkijoille erinomaista jatko-opetusta ja erikoistumista. Tavoitteena on antaa heille mahdollisuus omaksua ja vastata uusiin haasteisiin, joita lääketieteen teknologinen kehitys tuo mukanaan. Tähän liittyy keskittyminen yksilöllistettyyn lääketieteeseen ja automatisointiteknologian integrointiin solu- ja geeniterapioissa, jotka laajenevat nopeasti maailmanlaajuisesti.
lainsäädäntö
Kyseessä on Patraksen yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja Länsi-Attikan yliopiston biolääketieteen laitoksen kahden toimielimen välinen jatko-opinto-ohjelma.
Laatupolitiikka
Olemme innoissamme voidessamme kertoa teille tärkeästä virstanpylväästä ohjelmamme akkreditointiprosessissa. Osana jatkuvaa sitoutumistamme korkeimpien laatuvaatimusten ja huippuosaamisen ylläpitämiseen olemme toimittaneet sertifiointiasiakirjat Patrasin yliopiston laadunvarmistusyksikölle (MODIP). QAU on toimittanut asiakirjan viipymättä Kreikan korkeakoulutusviranomaiselle arviointia varten.
Galleria
Ihanteelliset opiskelijat
Target Audience
Biotieteiden kandidaatin tutkinnon tai vastaavan tutkinnon suorittaneet opiskelijat ovat kiinnostuneita C- ja GT-alan roolista akateemisissa, kliinisissä, teollisissa ja sääntelytilanteissa.
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Tämä ohjelma kattaa kaikki solu- ja geeniterapian osa-alueet tarkoituksena kouluttaa tutkinnon suorittaneita tutkijoita, joilla on eri asiantuntemus CGT:iden tuotannon, jakelun, kliinisen arvioinnin ja kliinisen toteutuksen aloilla ja tutkia sekä CGT:iden biologista substraattia että niiden tuotannon sääntelykehystä. ja niiden soveltaminen. Kurssi sisältää myös solubiologian, laboratoriotekniikoiden ja tilastotieteen peruskoulutuksen.
MSc sisältää 8 teoreettista ja 5 käytännön ydinkurssia, jotka kaikki suoritetaan englanniksi. Jatkotutkinnon saamiseksi opiskelijoiden tulee osallistua kaikkiin kursseihin, seminaareihin ja simulaatioharjoituksiin ja läpäistä lopputehtävät/kokeet. Opintopisteiden kokonaismäärä (ECTS) on 60, ja ne jakautuvat tasaisesti ensimmäisen ja toisen lukukauden kesken. Teoreettiset kurssit järjestetään joka keskiviikko ja torstai klo 17.00-21.00 Labs-kurssit järjestetään lauantaisin klo 10.00-18.00.
1st Semester
- Johdatus C> GMP:hen (9 op)
- C>:n biologiset näkökohdat / Basic solubiologia (8 op)
- C> Asetus (8 op)
- Biostatistiikka ja lääketieteellisten tietojen analyysi (5 op)
2nd Semester
- Kehityksestä GMP:hen (Product Life-cycle, Approval) (9 op)
- CGT/laitteiden analyysimenetelmien laadunvalvonta (9 op)
- CTG:n prekliiniset ja kliiniset näkökohdat (6 op)
- Tieteellinen/laboratoriojohtaminen (6 op)
Assessment Methods
- Exams
- Käytännön työselostusprojektit, mukaan lukien ryhmäprojektit
Ohjelman tulos
Goal
"MSc Cell and Gene Therapies" pyrkii tarjoamaan korkeatasoista jatkokoulutusta pitkälle kehitettyjen terapeuttisten lääkevalmisteiden (ATMP) ja erityisesti solu- ja geeniterapioiden (CGT) alalla.
Course Objectives
Maisterintutkinnon päätarkoituksena on kouluttaa CGT:iden tuotannon, jakelun, kliinisen arvioinnin ja kliinisen toteutuksen aloilla omaavia tutkinnon suorittaneita tutkijoita sekä tutkia sekä CGT:iden biologista substraattia että niiden tuotannon ja soveltamisen sääntelykehystä.
Tärkeimmät tavoitteet ovat:
- Tiedon edistäminen ja tutkimuksen tieteellinen kehittäminen CGT-alalla
- Terveys- ja biotieteilijöiden korkeatasoista koulutusta lääketieteellisesti ohjaavilla CGT-tuotteilla kliinisen tutkimuksen, käännöstutkimuksen ja niiden soveltamisen parantumattomien sairauksien hoitoon aloilla.
- Nuorten tutkijoiden korkeatasoinen poikkitieteellinen koulutus, jotta heidän taitonsa työllistymään johtajina yksityisellä tai julkisella sektorilla biotekniikan ja terveyden alalla
- Valmistuneiden valmistautuminen tohtorintutkintoon.
Ohjelman lukukausimaksu
Ohjelman tarjonta
Teaching Methods
- Lectures
- Online Lectures
- Labs
- Workshops
- Seminars
- Online-lukumateriaalia
Aikasuunnitelma
- Työntekijäystävällinen (ilta/WE-tunnit)
- Enimmäkseen synkroniset verkkokurssit (80 %)
- Labs viikonloppuna
- Asynkronisia verkkokursseja voitaisiin käyttää