Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

Johdanto

University of Veterinary Sciences Brno perustettiin vuonna 1918. Yliopistolla on erilaisia tiedekuntia - Eläinlääketieteellinen tiedekunta, Eläinlääkintähygienian ja ekologian tiedekunta. VETUNI Brno on Tšekin tasavallan ainoa eläinlääketieteeseen, eläinhygieniaan ja ekologiaan erikoistunut yliopisto, ja se on vain yksi kahdesta farmaseuttista tiedettä opettavassa yliopistossa. Se sijaitsee Brnon kaupungin alueella Brno - Královo Polen kaupunginosassa, yliopiston kampuksella, jossa sijaitsevat kaikki koulutus- ja tutkimustilat.

 • Julkinen yliopisto, jolla on yli 90 vuoden perinteet.
 • Mielenkiintoisia ja lupaavia opinto-ohjelmia eläinlääketieteen, eläinlääketieteen ja ekologian aloilla, joita opetetaan tšekin ja englannin kielellä.
 • Keskitetty yliopistokampukselle lähellä kaupungin keskustaa.
 • Parhaat perinteet yhdistettynä nykyaikaisiin opetusmenetelmiin ja erinomaisiin laitteisiin.

VETUNI Brnon tehtävä

 • Tarjoa yliopistokoulutusta.
 • Harrastaa tieteellistä, tutkimusta ja muuta luovaa toimintaa.
 • Suorita erikoistoimintaa eläinlääketieteen, eläinhygienian ja ekologian, elintarviketurvallisuuden ja laadun aloilla.
 • Toimia avoimena yliopistona, joka vakiinnuttaa asemansa sekä kansallisessa että eurooppalaisessa yliopistotilassa.

Yliopiston historia

Brnon eläinlääketieteen ja farmaseuttisten tieteiden yliopisto perustettiin 12. joulukuuta 1918 lailla nro. 76/1918 Coll. Tšekkoslovakian valtion eläinlääketieteellisen yliopiston perustamisen yhteydessä Brnoon. Se oli ensimmäinen yliopisto, joka perustettiin Tšekkoslovakian tasavallan perustamisen jälkeen. Se perustettiin entisen ratsuväen kasarmin ja maakunnallisen koulutuskoulun tiloihin. Yliopiston perustaja ja ensimmäinen rehtori oli prof. MUDr. et MVDr. hc Eduard Babák. Oppitunnit alkoivat 17.11.1919. Yliopisto kehittyi alusta alkaen eläinlääketieteen (eläinlääketieteellinen) yksitieteiseksi yliopistoksi. Vuonna 1975 perustettiin kaksi korkeakoulua: College of General Veterinary Medicine (myöhemmin nimeltään College of Veterinary Medicine) ja College of Veterinary Medicine - Food Hygiene (myöhemmin nimettiin uudelleen Veterinary Hygiene and Ecologyksi). Vuonna 1990 perustettiin kaksi tiedekuntaa - eläinlääketieteellinen eläinlääketieteellinen tiedekunta ja eläinhygieniaan keskittynyt eläinlääketieteen ja ekologian tiedekunta. Vuonna 1991. Vuodesta 1994 lähtien yliopisto on virallisesti kutsuttu Brnon eläinlääkintä- ja lääketieteiden yliopistoksi.

Yliopiston organisaatio

Rehtori on University of Veterinary Sciences Brnon päällikkö. Rehtorin alaisuudessa toimii kolme vararehtoria - koulutusvararehtori, tiede-, tutkimus- ja ulkosuhteiden vararehtori sekä työharjoittelu- ja VETUNI Brnon kehittämis- ja rakentamisvararehtori, mukaan lukien yliopiston maataloustila. . Apuraha hoitaa yliopiston taloudelliset ja hallinnolliset asiat.

Yliopiston itsehallinnosta vastaa yliopiston akateeminen senaatti. Yliopiston toimielin on VETTUNI Brnon hallintoneuvosto. Koulutusta ja tieteellistä toimintaa koskevat kysymykset käsitellään yliopiston tieteellisessä neuvostossa.

188080_IMG_8914.JPG

Kampuksen ominaisuudet

Sijainti ja yliopistokampus

Brnon eläinlääketieteen ja farmaseuttisten tieteiden yliopisto on Tšekin tasavallan ainoa eläinlääketieteeseen, eläinlääkintähygieniaan ja ekologiaan erikoistunut yliopisto, ja se on vain yksi kahdesta lääketieteitä opettavasta yliopistosta. Se löytyy Brnon kaupungista Brnon kaupunginosasta - Královo Pole.

Yliopistokampus sijaitsee ainutlaatuisissa tiloissa, joissa rakennuksen aidattu tilaratkaisu luo erityisen tunnelman. Se yhdistää 1800-luvun rakenteiden luonnetta menneiden vuosien moderneihin rakennuksiin. Puisto vanhoineen puuineen lisää kampuksen tunnelmaa. Yliopiston kampuksella on myös kasvihuone, kasvitieteellinen puutarha ja tietyt harvinaiset tai mielenkiintoiset puulajit, kuten majesteettisen eurooppalaisen pyökin London Planetree, joka osallistui Brnon kauneimman puun kilpailuun.

  Sijainnit

  • Brno

   Palackého tř. 1946/1, 61242, Brno

   Kysymyksiä