
MSc in
Biolääketieteen maisteriohjelma: Biolääketieteellinen kuvantaminen University of Turku

Johdanto
Biolääketieteellinen kuvantaminen - enemmän kuin voit kuvitella!
Biolääketieteen maisteriohjelma - Biolääketieteellisen kuvantamisen erikoisraita kouluttaa ammattilaisia, joilla on perusteellinen teoreettinen ymmärrys ja käytännön taidot erilaisista kuvantamismenetelmistä ja -tekniikoista.
Biolääketieteellisen kuvantamisen opinnot tarjoavat sinulle vahvaa tietoa joko solubiologiasta, anatomiasta ja fysiologiasta, nanolääketieteestä tai biofysiikasta erikoisala -alueestasi riippuen. Opiskelet erittäin kansainvälisessä ympäristössä ja saat erinomaisia teoreettisia ja käytännön taitoja monenlaisissa kuvantamistekniikoissa ja -sovelluksissa sekä kuva -analyysissä.
Lisäksi kurssit kattavat valomikroskopian, kehittyneet fluoresenssitekniikat, superresoluutiokuvantamistekniikat, PET, elektronimikroskopian ja atomivoimamikroskopian. Korostetaan ymmärrystä multimedian käytöstä tieteellisessä kontekstissa ja erinomaisia akateemisia kirjoitustaitoja. Tieteidenvälinen opetussuunnitelma tarjoaa sinulle laajan valikoiman huipputeknistä tietoa biolääketieteellisestä kuvantamisesta, joka liittyy moniin eri alueisiin solubiologiassa ja biolääketieteessä.
Valmistuneilla on mahdollisuus jatkaa opintojaan tohtorikoulutettavina jatkaakseen uraa tiedemiehenä teollisuudessa tai tieteen hallinnossa sekä kuvantamisen ydinlaitoksessa tai sairaalan tutkimuslaboratoriossa.
Akateeminen huippuosaaminen ja kokemus
Turun yliopistojen vahva kuvantamisosaaminen on loistava ympäristö biolääketieteellisen kuvantamisen opiskeluun. Imaging on yksi Turun yliopistojen, Åbo Akademin ja University of Turku tukikohdista. Molemmat yliopistot ylläpitävät myös Turku BioImagingia, joka on laajapohjainen, monitieteinen tieteen ja infrastruktuurin sateenvarjo, joka yhdistää biokuvausosaamisen Turussa ja muualla Suomessa. Turku tunnetaan erityisesti PET-keskuksestaan ja huipputarkkuusmikroskopian kehittämisestä.
Vuoden 2014 kemian Nobelin voittaja Stefan Hell teki alkuperäiset löydöt STED -mikroskopiasta University of Turku . Turku on myös johtaja Euro-BioImaging-infrastruktuuriverkossa, joka tarjoaa kuvantamispalveluja eurooppalaisille tutkijoille.
Turussa on ainutlaatuinen, kompakti kampusalue, jossa kaksi yliopistoa ja yliopistollinen sairaala luovat monitieteisen ja innovatiivisen opiskelu- ja tutkimusympäristön.
Tutkimuslaitoksiin kuuluu laaja valikoima uusimpia kuvantamistekniikoita, jotka vaihtelevat atomitason molekyyli- ja solukuvantamisesta koko eläinten kuvantamiseen, kliiniseen kuvantamiseen (esim. PET) ja kuva-analyysiin.
BioImaging-opinnot ovat erittäin tutkimuslähtöisiä ja kurssit on räätälöity kouluttamaan tulevia kuvantamisen asiantuntijoita eri elämän tiedealueilla.
- LEMMIKKI
- TCDM
- Nobel
Biolääketieteellisen kuvantamisen erikoisraita on hyvin monitieteinen ja ainutlaatuinen ilmapiiri, jossa eri maista ja koulutustaustaiset ihmiset ovat vuorovaikutuksessa ja tekevät yhteistyötä. Opiskelijat ovat motivoituneita liittymään kursseille, työpajoihin ja työharjoitteluhankkeisiin myös muualla Suomessa, Euroopassa ja kaikkialla maailmassa. Ohjelmalla on Erasmus+ -vaihtosopimukset Unkarin Pécsin yliopiston, L'Institut Supérieur de BioSciences -yliopiston kanssa Pariisissa ja Ranskan Université de Rouen Normandien kanssa Rouenissa.
Diplomityö ja aiheet
Biolääketieteellisen kuvantamisen diplomityö koostuu kahdesta osasta: kokeellinen laboratoriohanke, opinnäytetyösuunnitelma ja seminaariesitys sekä kirjallinen opinnäytetyö.
Opinnäytetyön tavoitteena on osoittaa, että opiskelija hallitsee tieteenalansa, ymmärtää tutkimusmenetelmät ja asiaan liittyvän kirjallisuuden ja kykenee tieteelliseen ajatteluun ja esittää saadut tiedot tiedeyhteisölle.
Yleensä pro gradu -tutkielma tehdään tutkimusryhmässä itsenäisenä osaprojektina ryhmän tutkimushankkeiden joukossa. Kokeellinen tutkimustyö tehdään ohjaajan ohjauksessa.
Esimerkkejä opinnäytetyön aiheista:
- Harjoitus ja ruskean rasvakudoksen aktivointi ihmisillä (EXEBAT).
- Stimuloitu päästövähennysmikroskopia subdiffraktio-polymeroiduista rakenteista.
- Immunofluoresenssiprotokollien optimointi biomarkkereiden havaitsemiseksi syöpäkudoksissa.
- Tutkitaan uuden PET -merkkiaineen toteutettavuutta hiirien ateroskleroottisten plakkien arvioimiseksi.
- Mitokondrioiden sisäkalvon morfologia.
- Edistyneen T2 -kartoituksen tarkkuus ja tarkkuus sydämen magneettikuvauksessa.
- Perfuusion ja diffuusion epäsuhdan esiintyvyys akuuteilla aivohalvauspotilailla.
Biolääketieteet Turun yliopistoissa
Turulla on pitkät tutkimusperinteet biolääketieteen alalla. Erityisesti lääkkeiden löytämisen, diagnostiikan sekä biologisen ja lääketieteellisen kuvantamisen alat edustavat University of Turku huipputason asiantuntemusta.
Biolääketieteen kuvantamisen erikoisosaaminen on osa biolääketieteen maisteriohjelmaa, joka on kahden yliopiston, University of Turku ja Åbo Akademin yhteistyö. Neljän biolääketieteen ohjelman tiivis yhteistyö muodostaa ainutlaatuisen biolääketieteen koulutusyhdistelmän Suomessa ja maailmanlaajuisesti.
Biolääketieteen ohjelmaa hallinnoivat yhdessä lääketieteen ja tieteen ja tekniikan tiedekunnat University of Turku .
Tarjottu koulutus perustuu osallistuvien yksiköiden todellisiin tutkimusvahvuuksiin:
- Biolääketieteen instituutti University of Turku
- Biokemian laitos University of Turku
- Kemian laitos University of Turku
- Åbo Akademin biotieteiden laitos
Muita biolääketieteen maisteriohjelman erikoisraitoja ovat
- Huumeiden löytäminen ja kehittäminen
- Molekulaarinen biotekniikka ja diagnostiikka
- Lääke- ja radiofarmaseuttinen kemia .
Pääaineopinnot kussakin ovat kappalekohtaisia, mutta niitä voidaan tarjota valittavissa olevina opintoina kaikille opintojaksoille. Jokainen opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelman, joka auttaa valitsemaan kurssit, jotka sopivat parhaiten henkilökohtaisiin etuihin ja taustaan.
Haluatko saada deadline-muistutuksia, tapahtumakutsuja ja vinkkejä kerran kuukaudessa sähköpostiisi?
Tilaa tulevaisuus UTU:n uutiskirjeellä University of Turkupääsypalveluiden kautta.
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Ohjelman rakenne
- Pääaineopinnot, 40 op
- Pro gradu -tutkielma, 40 op
(Suunnitelma ja seminaari, 20 op ja kirjallinen opinnäytetyö, 20 op) - Vapaasti valittavat opinnot, 40 op
(Aihealueet ja kieliopinnot)
Ohjelman tulos
Osaamisen kuvaus
Opintojen suoritettuasi:
- Sinulla on vahvat perustiedot joko solubiologiasta, anatomiasta ja fysiologiasta tai biofysiikasta kiinnostuksen kohteidesi ja erikoistumisalueesi mukaan.
- Sinulla on erinomaiset teoreettiset ja käytännön taidot monenlaisissa kuvantamistekniikoissa ja -sovelluksissa sekä kuva-analyysissä.
- Sinulla on tutkinto erittäin kansainvälisestä oppimisympäristöstä, jossa opiskelijoilla ympäri maailmaa on mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa ja tehdä yhteistyötä keskenään.
- Ymmärrä multimedian käyttö tieteellisissä yhteyksissä ja näe se tehokkaana tieteen popularisoinnin välineenä.
- Hallitse tieteellinen kirjoittaminen englanniksi.
- Sinulla on erinomaiset valmiudet jatko-opintoihin.
Galleria
Uramahdollisuudet
Työn vaihtoehdot
Monitieteinen opetussuunnitelma tarjoaa sinulle laajan tietämyksen biolääketieteellisestä kuvantamisesta, joka liittyy moniin biolääketieteen ja biotieteiden alueisiin.
Biolääketieteellisen kuvantamisen erikoistumisradan tavoitteena on kouluttaa tulevia kuvantamisen ja kuva-analyysin asiantuntijoita vastaamaan perus- ja lääketieteellisen tutkimuksen kasvaviin tarpeisiin sekä kuvantamisen ydinlaitoksen henkilöstön suureen kysyntään.
Ohjelma tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet uraan biotieteiden alalla. Voit esimerkiksi:
- Jatka jatko-opiskelijoina jatkaaksesi uraa tutkijana.
- Työskentele ydintilojen hallinnassa.
- Työskentele tiedehallinnossa kansallisesti tai kansainvälisesti.
- Työskentele sairaalan tutkimuslaboratorioissa.
- Työ teollisuudessa ja teollisessa tutkimuksessa.
- Työskentele kuvantamisverkossa tai projektinhallinnassa.
Ura tutkijana
Diplomi-insinöörin tutkinto antaa sinulle kelpoisuuden tieteellisiin jatko-opintoihin.
Biolääketieteen ohjelmasta valmistuneet voivat hakea paikkaa University of Turku tutkijakoulussa, UTUGS. Tutkijakoulu koostuu 16 tohtoriohjelmasta, jotka kattavat kaikki yliopiston tieteenalat ja tohtorikoulutettavat.
Tutkijakoulu tarjoaa yhdessä tohtoriohjelmien kanssa systemaattista ja laadukasta tohtorikoulutusta. UTUGS:n tavoitteena on kouluttaa korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, joilla on tarvittavat taidot sekä tutkijanuralla että muissa asiantuntijatehtävissä.
Valmistuneille on tarjolla useita University of Turku tohtoriohjelmia:
- Lääketutkimus
- Molekulaariset biotieteet
- Molekulaarinen lääketiede
- Kliininen tutkimus