![University of Skövde MSc molekyylilääketieteen biomarkereissa](https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/f_auto/q_auto/g_auto/w_724/dpr_2.0/element/13/131674_208.jpg)
MSc molekyylilääketieteen biomarkereissa
Norrmalm, Ruotsi
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
15 Jan 2025
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
01 Sep 2025
LUKUKAUSIMAKSUT
SEK 135 000 *
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
* per lukuvuosi
Johdanto
Molekyylilääketiede on kasvava ala, jolla pyritään ymmärtämään kehon normaalia toimintaa ja patogeneesiä solu- ja molekyylitasolla, jolloin tutkijat voivat käyttää tätä tietoa suunniteltaessa erityisiä välineitä sairauksien diagnosointiin, hoitoon, ennustamiseen ja ehkäisyyn.
Tällä alalla biomarkkeri on ominaisuus solu- tai molekyylitasolla, jota voidaan objektiivisesti mitata normaalien biologisten prosessien, patogeenisten prosessien indikaattorina tai farmakologisena vasteena terapeuttiseen interventioon.
Esimerkiksi PSA-molekyyli on tunnettu biomarkkeri eturauhassyövän alustavaksi diagnoosiksi.
University of Skövde tarjoamme "Biomarkereita molekyylilääketieteessä", maisteriohjelman, jossa opit tunnistamaan, todentamaan ja validoimaan molekyylilääketieteen biomarkkereita käyttämällä erilaisia systeemibiologian menetelmiä.
Maisteriohjelma alkaa syksyllä. Sitä tarjotaan kahdella lukuvuonna (neljä lukukautta).
Opintojen painopiste
Ohjelma sisältää syvällisiä tutkimuksellisia tutkimuksia molekyylibiologian, bioinformatiikan ja systeemibiologian aloilla. Riippumaton laboratoriotyö ja kokeellisen biologisen tiedon tietokonepohjainen analyysi ovat tutkimuksen näkyviä osia. Ohjelman ensimmäisen osan aikana opiskelet syventäviä kursseja molekyylibiologiasta, molekyylilääketieteestä, biostatistiikasta ja bioinformatiikasta.
Ohjelman seuraavassa osassa jatkat edistyneillä kursseilla systeemibiologiaa, ekspressioanalyysiä, monimuuttuja-analyysiä, seuraavan sukupolven sekvensointia ja biomarkereita - tietojen analysointia. Tässä osassa painopiste on biologisen kokeellisen tiedon analysoinnissa, pääasiassa molekyylilääketieteen biomarkkereiden tunnistamiseksi, todentamiseksi ja validoimiseksi käyttämällä erilaisia systeemibiologiamenetelmiä. Monimuuttujatekniikoita käyttämällä opit myös yhdistämään biomarkkerit sairauksien diagnosointiin.
Ohjelma päätetään maisterin tutkinnon projektityöllä (45 op) viime vuonna. Projektityön aikana laajennat teoreettista ja laboratoriotietosi ja ratkaisut merkityksellisen systeemibiologian tutkimusongelman (keskittyen molekyylilääketieteen biomarkkereihin). Projektityö tehdään yksilöllisesti pätevän esimiehen johdolla University of Skövde , yhdessä viidestätoista kumppanuusyrityksestämme tai ulkoisesti toisessa yliopistossa tai yrityksessä.
Opintosi suoritettuaan
Ohjelman suorittamisen jälkeen voit työskennellä esimerkiksi lääkeyhtiöissä tai sairaaloissa. Voit jatkaa myös tohtoriksi tutkimuksia tai muunlaista tutkimusta julkisissa ja yksityisissä tutkimuslaboratorioissa.
Michael Longmire / Unsplash
![131206_photo-1567427018141-0584cfcbf1b8.jpg](https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/f_auto/q_auto/g_auto/w_auto/dpr_2.0/element/13/131206_photo-1567427018141-0584cfcbf1b8.jpg)
Pääsyvaatimukset
Ohjelmaan oikeuttamiseksi vaaditaan kandidaatin tutkinto (vastaa Ruotsin kandidaatin tutkintoa), jolla on pääaine biologisella tai lääketieteellisellä alueella. Biologinen alue voidaan määritellä esimerkiksi molekyylibiologiseksi, biokemiaksi, mikrobiologiseksi tai fysiologiseksi alueeksi. Lääketieteellinen alue on tässä määritelty biolääketieteenä, mutta se voi sisältää myös aiheita, kuten farmakologian.
Lisävaatimus on todistus englannin kielen vastaavuudesta, joka vastaa Ruotsin yläasteella suoritettavia opintoja, jotka tunnetaan nimellä englannin kielen kurssi 6 / englannin kielen kurssi B. Tämä osoitetaan yleensä kansainvälisesti tunnustetulla testillä, esimerkiksi IELTS tai TOEFL tai vastaava.
Pääsymaksut
Uramahdollisuudet
Ohjelman suoritettuaan voit työskennellä esimerkiksi lääkeyhtiöissä tai sairaaloissa. Voit myös jatkaa tohtorintutkintoa tai muuta tutkimusta valtion ja yksityisissä tutkimuslaboratorioissa.