Keystone logo
University of Pennsylvania Penn

University of Pennsylvania Penn

University of Pennsylvania Penn

Johdanto

Pennin hammaslääketiede on kansakunnan vanhimpia yliopistoon liittyviä hammaslääketieteen laitoksia. Sen historialliset siteet juontavat juurensa Philadelphian hammaskirurgian korkeakouluun, joka perustettiin vuonna 1852. Vuonna 1856 Philadelphian hammaskirurgian korkeakoulun tiedekunta muodosti Pennsylvanian hammaskirurgian korkeakoulun, kun entinen suljettiin, ja vuonna 1878 Pennsylvanian hammaslääketieteelliseen korkeakouluun. Leikkausdekaani, tohtori Charles J. Essig, pyydettiin liittymään Pennsylvanian yliopistoon, joka perusti hammaslääketieteen koulun Pennsylvanian yliopiston hammaslääketieteen osastoksi. Hän toimi koulun ensimmäisenä dekaanina vuosina 1878-1883. Pennsylvanian hammaskirurgian korkeakoulu sulautuisi lopulta Pennsylvanian yliopistoon vuonna 1909.

Koulun ensimmäiset tilat olivat lääketieteellisessä salissa (nykyään Claudia Cohen -salissa). Seuraavana vuonna se muutti omaan rakennukseensa Dental Hall, joka suunniteltiin ja rakennettiin sen tarpeita varten.

Vuonna 1897 Philadelphian syntyperäinen Thomas W. Evans, josta tuli Ranskan toisen imperiumin aikana Euroopan tuomioistuinten hammaslääkäri ja Napoleon III: n uskottu, jätti tilansa perustamaan ja ylläpitämään hammaslääketieteellistä koulua, joka olisi "vertaansa vailla". Evansin anteliaisuus mahdollisti vuonna 1915 avatun Evans-rakennuksen (virallisesti nimeltään Thomas W.Evansin museo ja hammaslääketieteen instituutti), joka oli tuolloin kansakunnan parhaiten varustettu hammasrakennus. Hänen rohkeutensa ja johtajuutensa ovat jatkaneet koulun ohjaamista koko laajentumisen ja innovaatioiden historian aikana sekä opetussuunnitelmassa että kliinisissä ja tieteellisissä tiloissa.

Sijainnit

  • Philadelphia

    Chestnut Street,3701, 19104, Philadelphia

    Kysymyksiä