Keystone logo
Medical University-Sofia Hammaslääketiede (Med)
Medical University-Sofia

Hammaslääketiede (Med)

Sofia, Bulgaria

Request duration

Englanti, Turkkilainen

Request pace

Request application deadline

Oct 2023

Request tuition fees

Kampuksella

Apurahat

Tutki stipendimahdollisuuksia opintojen rahoittamiseksi

Johdanto

Opiskelijoiden koulutukseen hammaslääketieteen järjestetään kolmessa vaiheessa, joka kesti viisi vuotta ja kuusi kuukautta ennen jatko työharjoittelu. Kahden ensimmäisen vuoden aikana opiskelijat saavat lääketieteellistä koulutusta. Kliininen ja lääketieteellinen koulutus toteutetaan toisesta vaiheeseen

kymmenen lukukauden ja sisältää yleislääketieteen ja hammaslääketieteen erikoisalojen koulutuksen. Opetuksen suorittaa 8 osastoa. Tutkintoa edeltävä työharjoittelu sisältää lasten hammaslääketieteen, konservatiivisen hammaslääketieteen, suun ja kasvojen kirurgian, hammaslääketieteen proteesit, parodontologian ja oikomishoidon ja päättyy valtion tutkimuksiin. Opiskelijat, jotka läpäisevät ne onnistuneesti, saavat hammaslääketieteen tohtorin tutkinnon ja maisterin tutkinnon.

Kahden ensimmäisen vuoden aikana ohjelma kattaa aiheita, kuten ihmisen anatomia ja histologia, ihmisen sytologia ja embryologia; Fysiologia, fysiikka; Kemia; Biologia; Hammas- ja biomateriaalit; Biofysiikka; Tietokone Tiede; Latinankieli, vieras kieli; Biokemia; Mikrobiologia; Farmakologia; Prekliininen lasten hammaslääketiede, prekliininen konservatiivinen hammaslääketiede, prekliininen proteettinen hammaslääketiede; Sosiaalilääketiede ja lääketieteellinen etiikka, lääketieteellinen psykologia, katastrofilääketiede, tietojenkäsittelytiede.

Kolmantena vuonna aiheet ovat: Patofysiologia; Farmakologia; Prekliininen hammaslääketiede; Kliininen hammaslääketiede; Prekliininen lasten hammaslääketiede; Kliininen lasten hammaslääketiede; Prekliininen konservatiivinen hammaslääketiede; Prekliininen suu- ja leukakirurgia, yleiskirurgia, hygienia ja epidemiologia.

Neljäntenä vuonna tutkittuja aiheita ovat: Diagnostinen kuvantaminen; Oto-Rhino-Laryngology; Yleinen patologia; Sisäiset sairaudet; Oikeuslääketiede, Kliininen hammaslääketiede; Kliininen konservatiivinen hammaslääketiede; Oikomishoito; Kliininen lasten hammaslääketiede; Kliininen suun ja kasvojen leikkaus, kliininen hammasallergologia; Lastenlääketiede ja tartuntataudit, Naistentautien ja naistentautien, parodontologia.

Viidennen vuoden aiheet ovat: Kliininen konservatiivinen hammaslääketiede; Fysioterapia; Suu- ja leukakirurgia; Dermatologia ja venerologia; Neurologia ja psykiatria; Silmälääketiede; Kliininen hammaslääketiede; Oikomishoito; Kliininen lasten hammaslääketiede; Parodontologia.

Opiskelijat käyvät läpi koulutuksen useilla muilla tieteenaloilla - hammasfysioterapia, allergologia, implanttien hammaslääketiede, gnatologia ja okkluusio, hammassairauksien ehkäisy, suun patologia.

Tiedekunta erikoistuu kymmeneen erikoisalaan: lasten hammaslääketiede, proteesit, suukirurgia, kasvo- ja leukakirurgia, implanttihammaslääkärit, oikomishoito, parodontologia ja suun limakalvon sairaudet, sosiaalilääketiede ja kansanterveys, yleishammaslääketiede, kasvojen ja leukojen radiologia ja suullisen kuvantamisen diagnostiikka. Tiedekunnalla on Bulgarian suurin hammaslääketieteen kirjasto.

Tietoja koulusta

Kysymyksiä

Samanlaisia kursseja

  • Suun terveydenhuollon kandidaatti (hammashygienistin tutkinto)
    • Kaunas, Liettua
  • Suunkirurgian ja implantologian pysyvän koulutuksen maisteri
    • Alcorcón, Espanja
  • Tohtori stomatologiassa
    • Pilsen, Tšekki