Keystone logo

Lithuanian University of Health Sciences

A logo

Johdanto

Yliopisto tänään

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) on Liettuan suurin biolääketieteen korkeakoulu, joka yhdistää menestyksekkäästi opinnot, tutkimuksen ja kliinisen käytännön. LSMU koostuu kahdesta pääakatemiasta: Medical Academy ja Veterinary Academy .

Lääketieteen, hammaslääketieteen ja sairaanhoitajan opiskelijat hankkivat käytännön taitojaan LSMU:n sairaalassa Kauno Klinikos, joka on Baltian alueen suurin terveydenhuoltolaitos. Yli 1 200 korkeasti koulutettua lääkäriä ja 2 400 hoitohenkilökuntaa hoitaa vuosittain yli 78 000 potilasta LSMU:n sairaalassa. Koko lääkintähenkilöstö arvostaa innovatiivisia ja edistyksellisiä hoito- ja diagnostiikkamenetelmiä, jotka täyttävät maailmanlaajuiset standardit.

Apteekkiopiskelijat hankkivat käytännön taitoja yliopiston apteekissa, joka palvelee paikallisyhteisön lisäksi myös farmasian tiedekunnan koulutustilaa, joka tarjoaa opiskelijoille laajan kirjon käytännön tietoa ja taitoja sekä ensikäden työkokemusta. . Eläinlääketieteen opiskelijat kehittävät kliinisiä taitojaan suur- ja pieneläinklinikoilla. Fysio- ja toimintaterapiaopiskelijat saavat käytännön taitoja Kulautuvan kuntoutussairaalassa ja Neurotieteiden instituutin Palangan klinikalla.

LSMU on aktiivinen osallistuja ERASMUS+ -vaihto-ohjelmaan. Opiskelijat voivat opiskella ulkomaisissa yliopistoissa tai lähteä harjoittelemaan ulkomaille enintään vuodeksi. Akateemista vaihtoa koskevat sopimukset on allekirjoitettu 26 Euroopan maan yliopistojen kanssa. Suurin osa ERASMUS+ -kumppaneista on Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Suomessa ja muissa EU-maissa.

Näkemyksemme

Johtava eurooppalainen terveystieteiden yliopisto yhteiskunnan hyvinvoinnin puolesta. Pyrimme koko yhteisömme ponnisteluilla yhdeksi QS World University Rankingsin yli 701 parhaasta yliopistosta.

Tehtävämme

Visiomme toteutetaan MISSIOME kautta – luoda, kerätä, systematisoida ja levittää tieteellistä tietoa sekä tutkimuksen ja tieteen uusimpia saavutuksia, opettaa ja kehittää luovaa, rehellistä, aloitteellista, koulutettua, itsenäistä ja yritteliäistä persoonallisuutta, vaalia demokratiaa ja hyvinvointia, kehittää tervettä ja koulutettua yhteiskuntaa. LSMU:n olennainen rooli tässä koulutusprosessissa on terveen yhteiskunnan tavoittelu, joka takaa maan sosiaalisen ja taloudellisen kehityksen, sen sivilisaatioidentiteetin sekä kansallisten ja globaalien kulttuuriperinteiden luomisen, tukemisen ja kehittämisen. Eläinten terveys ja hyvinvointi ovat olennainen osa tätä tavoitetta.

Innovatiivinen ympäristö

Yliopiston kirjasto- ja tietokeskus on yksi EU:n nykyaikaisimmista kirjastoista, joka on Euroopan tutkimuskirjastojen pääverkoston, LIBER:n, jäsen. Kirjastossa on sekä virtuaalisia että RFID-tekniikoita, ja se on erittäin suosittu tutkijoiden ja opiskelijoiden keskuudessa paitsi Liettuassa myös ulkomailla ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa ja tietojärjestelmiensä vuoksi.

LSMU osallistuu hankkeiden kehittämiseen, jotka johtavat uusiin teknologioihin, lisääntyneeseen tieteelliseen tutkimukseen ja kehitykseen sekä yliopiston uudistettuun ja modernisoituun infrastruktuuriin.

Valinta ulkomaalaisille opiskelijoille

Vuodesta 1990 lähtien LSMU on ollut monien kansainvälisten opiskelijoiden Alma Mater, ja yli 1600 päätoimista ulkomaalaista opiskelijaa 87 maasta (pääasiassa Ruotsista, Israelista, Saksasta, Espanjasta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Libanonista, Intiasta, Etelä-Koreasta) on tällä hetkellä ilmoittautumassa tänne. . Se käsitti lähes 25 % LSMU:n koko opiskelijaväestöstä.

Kansainvälisten opiskelujen määrä kasvaa joka vuosi. Saksa, Italia, Ranska, Turkki, Tšekki, Suomi ja Norja ovat suosituimpia Erasmus-kumppanimaita LSMU-opiskelijoiden keskuudessa. Ulkomaalaiset opiskelijat, jotka haluavat opiskella LSMU:ssa, tulevat useimmiten Espanjasta, Italiasta, Latviasta, Belgiasta ja Puolasta.

Kansainvälinen kokemus ja tunnustus

LSMU tekee yhteistyötä yli 140 eurooppalaisen, amerikkalaisen ja aasialaisen yliopiston kanssa opiskelu- ja tutkimustarkoituksiin.

Yliopisto on jäsenenä lukuisissa kansainvälisissä järjestöissä, kuten European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Ph.D. Biolääketieteen ja terveystieteiden koulutus eurooppalaisessa järjestelmässä (ORPHEUS), Euroopan eläinlääketieteen koulutuslaitosten yhdistys (EAEVE), Maailman eläinlääketieteen yhdistys jne.

LSMU on myös Maailman terveysjärjestön (WHO) jäsen, jossa se toimii epidemiologian tutkimus- ja koulutusyhteistyökeskuksena sekä sydän- ja verisuonisairauksien ja muiden kroonisten ei-tarttuvien sairauksien ehkäisyssä.

LSMU:n opinto-ohjelmat täyttävät EU-maissa sovellettavat yliopistokoulutusstandardit, ja valmistuneet ovat oikeutettuja suorittamaan Yhdysvaltain lääketieteellisen lupatutkimuksen (USMLE) ja Yhdistyneen kuningaskunnan General Medical Councilin PLAB-tutkimuksen.

Opiskelu LSMU:ssa

LSMU toivottaa kansainväliset opiskelijat tervetulleiksi seuraaviin opinto-ohjelmiin:

Ohjelmoida Kesto
Kieli Tutkinto ja pätevyys
Palkittiin Integroidut opinnot Lääke 6 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri, tohtori Hammaslääketiede (hammaslääketiede) 5 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri, hammaslääkäri Apteekki 5 vuotta FI Terveystieteiden maisteri, farmaseutti Eläinlääketiede 6 vuotta FI Eläinlääketieteen maisteri, eläinlääkäri Kandidaatin opinnot Sairaanhoito 4 Vuotta Englanti Terveystieteiden BSc, yleislääkäri Toimintaterapia 4 Vuotta Englanti Terveystieteiden BSc, toimintaterapeutti Terveyspsykologia 4 Vuotta Englanti Yhteiskuntatieteiden BSc Fysioterapia 4 Vuotta Englanti Terveystieteiden BSc, fysioterapeutti Lääketieteellinen ja eläinlääkintägenetiikka 3,5 vuotta Englanti Terveystieteiden BSc, biolääketieteen teknikko Hammashygienia 4 Vuotta Englanti Suun terveydenhuollon BSc ja hammashygienistin tutkinto  Maisteriopinnot Kliininen terveyspsykologia 2 vuotta Englanti Yhteiskuntatieteiden maisteri Laboratoriolääketieteen biologia 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri Soveltava kansanterveys 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri Kansanterveyden hallinta 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri Lifestyle Lääketiede
(Sekoitettu) 1,5 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri Edistynyt hoitotyö 2 vuotta Englanti Terveystieteiden maisteri, Advanced Practice Nurse Ruoka Tiede 2 vuotta Englanti Maataloustieteiden maisteri Eläintiede 2 vuotta Englanti Maataloustieteiden maisteri Eläinten ja ihmisten vuorovaikutus 2 vuotta Englanti Maataloustieteiden maisteri Lyhyet kurssit Valmistunut kurssi (verkko) 10 viikkoa Englanti Jatkotutkinnon apurahat Englanti

Sijainnit

  • A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Kysymyksiä