Keystone logo
Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Johdanto

Lyhyt kuvaus

Unkarin 10 parhaan yliopiston joukossa oleva nopeasti kehittyvä yliopistomme tarjoaa joukon humanististen, terveystieteiden, oikeustieteen, pedagogiikan, psykologian, yhteiskuntatieteiden ja teologian koulutusohjelmia kandidaatin, maisterin ja tohtorin tasolla. Kristillistä eetosta vaalittaessa yliopistomme on avoin kaikille opiskelijan taustasta tai uskosta riippumatta.

Suurin osa sen tiedekunnista ja rakennuksista sijaitsee Budapestissa, joka on ystävällinen kosmopoliittinen keskus opiskelijoille kaikkialta maailmasta.

Top 3 syytä opiskella täällä

 1. Käytännöllistä koulutusta, joka antaa käyttöön valmiin tiedon.
 2. Omistautunut henkilökunta ja vapaaehtoiset opiskelijakaverit auttavat kansainvälisiä opiskelijoita saapuessaan ja koko opintojensa ajan.
 3. Laaja valikoima sosiaalisia, yhteisöllisiä ja urheilutapahtumia auttavat tutkimaan ja nauttimaan elämästä Károli Gáspárin yliopiston opiskelijana.

Opiskelijaelämä

Yliopistotasolla Károli Gáspár -yliopiston opiskelijoita edustaa ylioppilaskunta (EHÖK) . Ylioppilaskunnan tehtäviin kuuluu ilmoittautuneiden opiskelijoiden ja yliopiston välisen viestinnän tukeminen, opiskelijoiden etujen edustaminen korkea-asteen koulutuksessa ja akateemisissa asioissa sekä alueellisissa ja kansallisissa järjestöissä. EHÖK: n on koordinoitava myös tiedekuntien ylioppilaskuntien työtä, ja sillä on jäsenyyttä myös kansainvälisissä opiskelijajärjestöissä.

Károli Gáspár -yliopistolla on todella aktiivinen ja kehittyvä opiskelijaelämä. Ylioppilaskunta järjestää ja tarjoaa opiskelijoille laajan valikoiman kulttuurisia ja ammatillisia ohjelmia. Ylioppilaskunta kannustaa kaikkia tapaamaan professoreitaan ja koulutovereitaan myös yliopiston ulkopuolella, muodostamaan uusia ystävyyssuhteita ja luomaan uusia kontakteja.

Károli-yhteisöpäivät pidetään joka lukukausi ennen syksy- ja kevättaukoa. Näiden tilaisuuksien aikana opiskelijoille järjestetään erilaisia luentoja, jotka liittyvät heidän opiskelualaansa ja tulevaisuuden ammatteihin ja joita pitävät heidän professorit tai alansa tunnustetut ammattilaiset. Esimerkiksi lakiopiskelijoilla on mahdollisuus osallistua tuomarien, lakimiesten tai syyttäjien pitämiin esityksiin, jotka esittelevät uransa. Tapahtuman viimeinen päivä on urheilupäivä, jossa osallistujat voivat pelata jalkapalloa, käsipalloa, koripalloa, lentopalloa tai kokeilla zumbaa. Rohkeammat opiskelijat voivat jopa liittyä paintball-taisteluun.

Yliopiston opiskelijat voivat osallistua monenlaisiin amatööriurheilujoukkueisiin futsal-, koripallo-, käsipallo-, lentopallo- tai vesipallossa. Nämä joukkueet pelaavat amatöörien mestaruuskilpailuissa, joita järjestetään muiden yliopistojen ja korkeakoulujen kesken. Mahdollisuus liittyä on avoin kaikille, jopa ehdottomille aloittelijoille. Urheilutoimintojen lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus oppia myös perinteistä unkarilaista kansantanssia.

Teologinen tiedekunta tarjoaa opiskelijoille monia henkisiä ohjelmia, koska aktiivista uskonnollista / henkistä elämää pidetään tärkeänä ja rohkaistavana yliopistossa. Ráday Student Residence Hallissa pidetään kerran viikossa raamatunopintoryhmiä matkustajille. Vastaavia tilaisuuksia on järjestänyt myös yliopiston pastori. Itse tiedekunta tarjoaa entistä uskonnollisempia ohjelmia, esimerkiksi arkisin keskipäivänä pidetään kollektiivista rukousta, ja on myös erilaisia rukousryhmiä, joita tiedekunnan innostuneet opiskelijat koordinoivat.

Bocskai István -opisto on itsenäinen korkeakoulu, jolla on korkeatasoinen ammatillinen koulutus. Sen tavoitteena on tarjota korkealaatuista koulutusta, tukea lahjakkaita opiskelijoita ja kouluttaa ammatillisesti motivoituneita ja kunnianhimoisia nuoria älymystöjä. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi syventävän korkeakoulun jäsenet työskentelevät kahdessa työpajassaan, jotka perustuvat opintoalaan, joka on seuraava: julkinen tai yksityisoikeus.

KAPSZLI on vuonna 2004 perustettu voittoa tavoittelematon järjestö. Sen jäsenet, jotka opiskelevat psykologiaa yliopistossa, järjestävät ja isännöivät konferensseja ja tapahtumia esitelläkseen psykologian tieteen kaikille. Näiden esitysten aikana, joita pitävät usein oman alansa ammattilaiset, keskustellaan mielenkiintoisista ajankohtaisista aiheista ja uusista löytöistä psykologiassa. Lisäksi KAPSZLI valmistelee opiskelijat tulevaa työelämää varten.

KAPSZLI järjestää vuosittain yhden Unkarin suurimmista psykologian konferensseista 40 luennolla ja yli 20-30 työpajalla 3 päivän ajan. Pienempiä luentoja pidetään koko vuoden ajan kuukausittain. Näiden luentojen valmistelut, mukaan lukien verkkosivujen ja julisteiden suunnittelu, luennoitsijoihin ottaminen, mainonta, sponsorien etsiminen, ovat KAPSZLI: n jäsenten järjestämiä, jotka työskentelevät jatkuvasti organisaationsa parantamiseksi.

Tarjoamme laajan valikoiman stipendimahdollisuuksia!

Lisätietoja saat vierailemalla verkkosivuillamme.

Kampuksen ominaisuudet

  Apurahat ja rahoitus

  Stipendiohjelma kristityille nuorille

  Kristittyjen nuorten stipendiohjelman ydintehtävänä on tarjota mahdollisuus opiskella Unkarissa nuorille kristityille opiskelijoille, jotka asuvat maailman kriisialueilla ja/tai ovat uhattuina maassaan uskonsa vuoksi.

  Lukuvuodelle 2021/22 apuraha ilmoitetaan seuraavien maiden kansalaisille: Egypti, Libanonin tasavalta, Irakin tasavalta, Israelin valtio, Palestiina, Pakistanin islamilainen tasavalta, Syyrian arabitasavalta, Kenian tasavalta, Etiopian demokraattinen liittotasavalta, Armenian tasavalta ja Nigeria.

  Károlin kristillinen apuraha

  Unkarin reformoidun kirkon Károli Gáspár -yliopisto perusti stipendin tarjotakseen mahdollisuuden opiskella Unkarissa nuorille kristityille opiskelijoille tietyistä Lähi-idän, Aasian ja Afrikan maista. Ohjelmaa rahoittaa ja hallinnoi Károli Gáspárin yliopisto.

  Paikkoja vapaana: apuraha myönnetään enintään 5 hakijalle

  Károlin kristillinen apuraha kattaa seuraavat: lukukausimaksuton koulutus, kuukausittainen korvausmaksu elinkustannuksiin, asuntolapaikka koko apurahakauden ajan, matkakustannusten korvaaminen kotimaahan / kotimaasta, sairausvakuutus Unkarissa.

  Stipendium Hungaricum -apuraha

  Tiettyjen maiden hakijoilla voi olla mahdollisuus hakea Unkarin valtion rahoittamaa Stipendium Hungaricum -apurahaohjelmaa. Apuraha kattaa koko lukukausimaksun, majoitusbudjetin (tai osuuden majoituskustannuksista) ja sairausvakuutuksen Unkarissa.

  Tämä opinto-ohjelma on saatavilla Stipendium Hungaricum -apurahalla seuraavien maiden kansalaisille: Albania, Algeria, Argentiina, Kambodža, Kap Verde, Georgia, Intia, Indonesia, Iran, Irak, Jordania, Kosovo, Kurdistanin aluehallinto/Irak, Kirgisia, Libanon, Moldova, Montenegro, Marokko, Myanmar, Namibia, Pohjois-Makedonia, Pakistan, Palestiina, Venäjä, Singapore, Etelä-Korea, Sudan, Syyria, Tadžikistan, Tunisia, Turkki, Turkmenistan, Ukraina, Uzbekistan, Jemen

  Sijainnit

  • Budapest

   H-1091 Budapest, Kálvin tér 9., , Budapest

   Kysymyksiä