Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Johdanto

Charlesin yliopisto Prahassa, ensimmäinen lääketieteellinen tiedekunta: Akateeminen tutkimus on muuttumassa

Ensimmäinen lääketieteellinen tiedekunta, jossa on lähes 1200 työntekijää ja 3400 opiskelijaa, edustaa Tšekin suurinta lääketieteellistä tiedekuntaa. Se on erottamaton osa Prahan Kaarlen yliopistoa Böömin kuninkaan ja Pyhän Rooman valtakunnan keisarin Kaarle Neljännen vuonna 1348 perustamasta perustamisesta lähtien. Se on myös Keski -Euroopan vanhin lääketieteellinen tiedekunta.

Ei kuitenkaan vain majesteettinen historia ja vaikuttavat määrälliset toimenpiteet riitä tekemään laitoksesta menestyksekästä ja kilpailukykyistä. Sen on oltava ideoita, ihmisiä, valmiuksia ja hallintoa, jotka lopulta vastaavat minkä tahansa toimielimen tulevaisuudesta, voitosta ja käyttökelpoisuudesta. Tehtävämme toteuttamiseksi ja tiedekunnan tutkimusohjelmien vahvuuden ja elinvoimaisuuden, mutta myös kansallisen asemamme ja kansainvälisten tavoitteidemme heijastamiseksi vahvistamme seuraavat tavoitteet:

  • Olla dynaaminen osa eurooppalaista lääketieteellistä koulutusjärjestelmää
  • Johtamaan huippuluokan biolääketieteellistä tutkimusta eurooppalaisen tutkimusalueen laajemmissa puitteissa
  • Tunnustetaan paikallisyhteisön arvokkaana jäsenenä.

Tässä asiayhteydessä:

Olemme täällä opettamassa tulevaisuuden lääketieteen ammattilaisia: Tarjoamme korkeakoulu-, jatko- ja ammatillisia ohjelmia, joilla on korkein akateeminen laatu ja jotka on opetettu joko tšekin tai englannin kielellä ja jotka harjoittavat kansainvälisesti merkittävää apurahaa. Akateeminen huippuosaaminen, luovuuden stimulointi ja älyllinen uteliaisuus ovat korkeita arvoja opettajamme säännöllisessä sisäisessä arvioinnissa. Tiedekunta kannustaa ja tukee erinomaisia tutkimusharjoittelijoita ja tutkijakoulutusohjelmia.

Etsimme kykyjä: Opiskelijamme rekrytoidaan kaikkialta Euroopasta, Amerikasta, Aasiasta ja Afrikasta, ja opinto -ohjelmamme akkreditoidaan säännöllisesti Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Tiede on meidän kaikkien tulevaisuus: Tiedekunta investoi voimakkaasti tutkimusinfrastruktuuriin. Laboratorioissamme hyödynnetään käytännössä kaikkia uusimpia tekniikoita, jotka ovat innostuneen henkilökunnan käsissä, joilla on kansainvälinen kokemus ja maine. Tieteellisen toiminnan viime aikoina saama rahoitus muodostaa suurimman osan tiedekunnan talousarviosta.

Muuttuva kuva yhteisestä Euroopastamme: Tiedekunta hyötyy tutkijoiden ja lääkäreiden vuoropuhelusta paikan päällä. Tutkimusryhmämme ovat mukana useissa kansallisissa tutkimushankkeissa, joissa korostetaan perustutkimuksen ja kliinisten tieteiden yhteistyötä yhdessä muiden tieteenalojen tutkijoiden kanssa ulkopuolisista oppilaitoksista. Tärkeää on, että sitoutumisemme kansainvälisiin tiimeihin ja EU -projekteihin kasvaa jyrkästi.

Tutkijoiden muuttaminen yrittäjiksi: Tuloksemme osoittavat erinomaista sitoutumista perustutkimukseen, kliiniseen ja soveltavaan tutkimukseen. Tiedekunnan johto yhdessä yliopiston johdon kanssa rakentaa standardimenettelyt teknologiansiirrolle ja win-win-akateemisen ja teollisuuden välisille yhteyksille voimassa olevien eurooppalaisten sääntöjen mukaisesti.

T & K -yhteisön rajojen ulkopuolella: Tiedekunnan asiantuntijat osallistuvat säännöllisesti tieteen popularisointiin yhteisön keskuudessa ja edistävät omalta osaltaan kansanterveystietoisuutta. Yhteistyössä toimittajien ja median kanssa lääkärimme ja tutkijamme keskittyvät suuriin julkisen lääketieteen ongelmiin, mutta auttavat myös levittämään tieteellisiä perustietoja, selittämään tieteen toimintaa ja kehittymistä. Visiomme on auttaa rakentamaan tietoyhteiskuntaa laajemmin.

Tiedekunta

Ensimmäinen lääketieteellinen tiedekunta on yksi Prahan Kaarlen yliopiston neljästä tiedekunnasta. Vuonna 1348 perustettu ensimmäinen lääketieteellinen tiedekunta on maailman viidentoista vanhimman lääketieteellisen koulun joukossa.

Opetus ja tutkimus tiedekunnassamme kattavat lähes koko lääketieteen ja terveydenhuollon ammattilaisten kirjoon kuuluvista perustiedoista kliinisten erikoisuuksien kautta. Jotkut tieteenalat ovat ainutlaatuisia koulullemme kansallisella tasolla. Valmistamme tulevia lääkäreitä, tutkijoita ja terveydenhuollon ammattilaisia nykyaikaisella ja ystävällisellä tavalla. Koska emme ole vain opetus, vaan myös tutkimuslaitos, tuomme koulutukseen uusimmat havainnot ja tekniikan.

Yliopistokoulutus ensimmäisessä lääketieteellisessä tiedekunnassa tarjoaa useita erilaisia koulutusohjelmia. Suurin osa opiskelijoista harjoittaa kuuden vuoden yleisen lääketieteen ohjelmaa (joka johtaa MD-tutkintoon) tai viiden vuoden hammaslääketieteen ohjelmaa (joka johtaa DMD-tutkintoon).

Näitä kahta kliinistä ohjelmaa tarjotaan sekä englanniksi että tšekiksi. Muita kolmen tai neljän vuoden kandidaatin ohjelmia terveydenhuollon ammateissa (esim. Hoitotyö ja muut erikoisalat), joista osassa on maisterivaihtoehto, on toistaiseksi tarjolla vain tšekin kielellä. Siellä on myös vilkas tohtoriohjelma, jossa useimmat erikoisuudet tarjotaan englanniksi. Valmistaudumme myös lääkäreitä hallintotutkimuksiin. On myös tärkeää huomata, että jatko-opiskelijoille on erilaisia maksullisia ohjelmia. Opetustilomme ovat moderneja ja viihtyisiä, auditorioista ja seminaaritiloista laboratorioihin, tutkimushuoneisiin ja tietokonehuoneisiin. Suurin osa opetustiloista sijaitsee historiallisissa rakennuksissa Prahan keskustassa lähellä Karlovo náměstía, IP Pavlovaa ja Albertovia. Kliininen (käytännön) opetus tapahtuu enimmäkseen General University Hospitalissa, ja joitakin kliinisiä kierroksia on Motol Hospitalissa, Thomayer Hospitalissa, Hospital Na Bulovcessa ja General Military Hospitalissa.

Valmistuneemme löytävät helposti töitä Tšekin tasavallasta ja muualta maailmasta. 99,7 % 640 valmistuneesta (vuosina 1997–2015) löysi harjoittelun kuuden kuukauden kuluessa valmistumisesta.

Sijainnit

  • Prague

    Charles University in Prague, First Faculty of Medicine Kateřinská 32 121 08 Prague 2 Czech Republic, , Prague

    Kysymyksiä