Keystone logo
Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Johdanto

Lääketieteellisen tiedekunnan rakentaminen on saatu päätökseen ja vihittiin käyttöön 12. lokakuuta 1903, päivänä, jolloin Carol Davilan patsas vihittiin käyttöön. Aloite muistomerkin rakentamisesta Davilalle tehtiin ensimmäisessä kansallisessa lääketieteellisessä kongressissa, joka pidettiin Bukarestissa lokakuussa 1884. Patsas, arvokas Carol Storkin teos, valettiin pronssiksi Bukarestin taideteollisuuskoulun studioissa.

Palatsin vihkiminen on tärkeä päivä Bukarestin lääketieteellisen koulutuksen kehityksessä. Uusi paikka on tuonut suuria parannuksia laboratorioiden toimintaan, käytännön töiden järjestämiseen ja koko didaktiseen toimintaan. Jonkin aikaa se isännöi myös osan Apteekki-osiosta.

Haasteista huolimatta kansallinen lääketieteen ja farmasian koulu on kehittynyt vähitellen, ja 12. marraskuuta 1869 Bukarestin lääketieteellisen tiedekunnan perustaminen on mahdollista. Tiedekunta aloitti kurssinsa 22. marraskuuta 1869. Se oli ensimmäinen lääketieteellinen tiedekunta Bukarestin yliopistossa ja samalla maassamme; sen kautta lääketiede onnistui asettamaan itsensä sekä Romaniassa että sen rajojen ulkopuolella.

Sijainnit

  • Bucharest

    Bulevardul Eroii Sanitari,8, 050474, Bucharest

    Kysymyksiä