Keystone logo
Löydä MD-tutkinto

Löydä MD-tutkinto

Mitä haluat opiskella
Missä haluat opiskella

Suosittu MD

Doctor of Medicine (MD) on lääkäreiden ja kirurgien korkein tutkinto. Maasta riippuen se voi olla joko ammatillinen tohtorin tutkinto (kuten Yhdysvalloissa tai Kanadassa) tai tutkimustutkinto (kuten Isossa-Britanniassa tai Saksassa).

Lääketieteen tohtorin tutkinnot on suunniteltu valmistamaan korkeasti koulutettuja lääketieteen ammattilaisia, jotka pystyvät vastaamaan lääketieteellisiin haasteisiin monissa erilaisissa ympäristöissä. MD-tutkinnon opinto-ohjelma yhdistää tyypillisesti akateemisen koulutuksen edistyneeseen kliiniseen kokemukseen käytännön harjoittelun kautta terveydenhuollon ympäristössä, esimerkiksi sairaaloissa, klinikoilla, terveyskeskuksissa tai hoitokodeissa.

MD-ohjelmilla voi olla useita erikoisaloja, kuten yleislääkäri, kirurginen lääketiede, fysioterapia, gynekologia, kardiologia, onkologia, psykiatria ja muut. Johtavat yliopistot ja muut oppilaitokset tarjoavat monia lääketieteen tohtorin tutkintoja ympäri maailmaa.

Aloita vaatimuksiasi parhaiten vastaavan opinto-ohjelman haku katsomalla alla lueteltuja suosituimpia MD-ohjelmia!

Suosituimmat MD-ohjelmat

MD-ohjelmilla voi olla useita erikoisaloja, kuten yleislääkäri, kirurginen lääketiede, gynekologia, ortopedia, radiologia ja monet muut. MD-ohjelmat vaativat yleensä neljästä kuuteen vuotta opiskelua ja kliinistä koulutusta. Tutustu alla lueteltuihin suosituimpiin MD-ohjelmiin ympäri maailmaa, säästä aikaa ja ota yhteyttä suoraan yliopistoihin

Suosituimmat MD-maat

Lääkäreiden tarve on suuri kaikkialla maailmassa, ja voit valita useiden maiden yliopistoista MD-tutkinnon suorittamiseen. Tutustu joihinkin suosituimpiin lääketieteen tohtoriksi ryhtymiseen, vertaa ohjelman rakennetta ja tarjottuja erikoisaloja ja ota yhteyttä suoraan vastaanottotoimistoihin saadaksesi lisätietoja.

Parhaat MD-kaupungit

Alla lueteltujen kaupunkien huippuyliopistot tarjoavat tuleville lääkäreille korkeatasoista lääketieteellistä koulutusta, tutkimusmahdollisuuksia maailman johtavissa instituuteissa ja arvokasta kliinistä kokemusta sairaaloista. Lue lisää vaihtoehdoistasi hankkia MD-tutkinto yhdessä näistä suosituimmista terveydenhuollon ammattilaisten opiskelupaikoista napsauttamalla alla olevia linkkejä.

Äskettäin lisätyt ohjelmat