Keystone logo
Löydä sairaanhoitajan tutkinto

Löydä sairaanhoitajan tutkinto

Mitä opiskella
Missä opiskella

Suositut hoitotyöohjelmat

Hoitotyö on jännittävä ja yhä monimutkaisempi ala ja yksi nopeimmin kasvavista terveydenhuollon sektoreista. Sairaanhoitajat voivat työskennellä sekä yhdessä lääkäreiden kanssa että itsenäisesti hoitotyön ammattilaisina ja ovat erittäin kysyttyjä. Johtavat yliopistot, lääketieteelliset korkeakoulut ja muut oppilaitokset tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia sairaanhoitajan opiskeluun eri paikoissa ja muodoissa, olipa kyseessä sitten kandidaatin, maisterin, tohtorin tai yksittäisen kurssin tasolla.

Hoitotyön ohjelmien opetussuunnitelma sisältää tyypillisesti sekä luokkahuoneen että kliinisen oppimisen, jonka tavoitteena on valmistaa korkean tason hoitotyön ammattilaisia. Opinto-ohjelmat on suunniteltu vastaamaan sairaanhoitajan ammatin muuttuviin vaatimuksiin. Opiskelija kehittää ja oppii soveltamaan diagnostiikka-, arviointi- ja hoitotaitojaan yhteisöjen, perheiden ja yksilöiden terveyden palauttamiseksi, ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Sairaanhoitajan erikoisaloja on lukuisia, joista suosituimpia ovat kätilö, lastensairaanhoito, yleissairaanhoito, mielenterveyssairaanhoito, vammaissairaanhoito ja hoitotyö. Opinto-ohjelmia on tarjolla sekä päätoimisina että osa-aikaisina. Niille, jotka tarvitsevat enemmän joustavuutta opinnoissaan, on tarjolla verkko- ja etäopiskeluohjelmia.

Tutustu alla lueteltuihin suosituimpiin hoitotyöohjelmiin ja täytä verkkolomake saadaksesi lisätietoja suoraan yliopiston hakijoista!