Keystone logo
Norja

Opiskelu Terveydenhuolto sisään Norja 2024

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  546
 • Osuus apuohjelmista

  64
 • Internet-liittymä

  48
 • Paikallinen kuljetus

  68

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  11
 • Elokuvalippu

  13
 • Tuoppi paikallista olutta

  9

Viisumivaatimukset

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Opiskelijaviisumi (opiskelijan oleskelulupa)

Hinta ja valuutta

USD 650

Norjan opiskelijaviisumin käsittelymaksu on noin 650 dollaria. Maksu voi muuttua.

Kuka voi hakea viisumia?

Jos tulet jostakin Pohjoismaasta (Ruotsi, Suomi, Tanska, Islanti), sinun ei tarvitse hakea oleskelulupaa. Jos kuitenkin aiot opiskella Norjassa yli kuusi kuukautta, sinun on ilmoittauduttava Norjan verotoimistoon henkilöllisyystarkastusta varten ja ilmoitettava muutostasi Norjaan.

Jos tulet EU/ETA/EFTA-alueen maista, voit opiskella Norjassa enintään 90 päivää hakematta opiskelijan oleskelulupaa. Sinun on kuitenkin haettava opiskelijan oleskelulupaa yli 90 päivän oleskeluun, jo Norjassa.

Jos tulet EU/ETA/EFTA-alueen ulkopuolelta, sinun on haettava opiskelijan oleskelulupaa ennen Norjaan tuloa.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Norjan suurlähetystö tai konsulaatti

Kun olet saanut vastaanottokirjeen, ota yhteyttä lähimpään Norjan suurlähetystöön tai konsulaattiin saadaksesi tietoa opintolupahakemusmenettelystä ja hae lähtömaastasi.

Vaikka jotkut ehdokkaat voivat hakea verkossa Norjasta tai Norjan suurlähetystön kautta, useimpien opiskelijoiden on luovutettava paperihakemuslomake lähimpään Norjan suurlähetystöön tai konsulaattiin.

Verkkosivusto:

Kuinka tehdä hakemus?

Kun luovutat opiskelijan oleskelulupahakemuslomakkeen, sinun on toimitettava myös passi ja muut tarvittavat asiakirjat. Sinun on lähetettävä:

 • Todisteet pääsystä hyväksyttyyn kokopäiväiseen koulutusohjelmaan
 • Täytetty hakulomake
 • Hakemusmaksun maksamisen vastaanottaminen
 • Kaksi äskettäistä passin kokoista valokuvaa valkoisella taustalla
 • Todisteet riittävistä taloudellisista varoista koko opiskelujakson ajan, mukaan lukien varat mukana olevan perheen tukemiseen, jonka pitäisi olla norjalaisella pankkitilillä (voi olla vaikeaa avata tiliä norjalaisessa pankissa ilman norjalaista henkilökohtaista numeroa, joten voit yleensä tallettaa vaaditun määrän oppilaitoksesi perustamalle tilille). Sinun on todistettava, että sinulla on pääsy 116,369 10 NOK: iin jokaista lukuvuotta (XNUMX kuukautta) kohden, mikä on noin XNUMX XNUMX dollaria. Jos oleskelu rahoitetaan apurahoilla, opintolainoilla tai muulla kotimaansa julkisella rahoituksella, hakemukseen on liitettävä voimassa olevat asiakirjat.
 • Todisteet siitä, että sinulla on asuinpaikka (kuten talo, asunto, vuodepaikka tai huone asuinhallissa)
 • Todisteet siitä, että lähdet Norjasta, kun oleskelulupasi voimassaolo päättyy (yleensä paluulipun muodossa)
 • Täytetty ja allekirjoitettu UDI (Norwegian Directorate of Immigration) -asiakirjan tarkistuslista, joka sinun tulee tulostaa ja luovuttaa yhdessä muiden asiakirjojen kanssa

Milloin kannattaa hakea?

Opiskelijan oleskeluluvan käsittelyajat vaihtelevat ja voivat kestää noin kaksi kuukautta, joten kannattaa hakea mahdollisimman pian.

Opiskelijaviisumin pituus riippuu opinto-ohjelmasi pituudesta. Opiskelijan oleskelulupasi voidaan uusia Norjan online-hakuportaalin kautta vähintään kuukautta ennen voimassaolon päättymispäivää. Työluvan uusimista varten sinun on otettava erikseen yhteyttä UDI-tunnisteeseen ja esitettävä todisteet siitä, että olet edistynyt tyydyttävästi opiskelussa Norjassa.

Käsittelyaika

2 Months

Työmahdollisuudet

Kun saat opiskelijan oleskeluluvan Norjaan, sinulle myönnetään myös lupa työskennellä osa-aikaisesti enintään 20 tuntia viikossa opiskelun aikana ja kokopäiväisesti yliopiston lomien aikana.

Voit myös hakea kokopäiväistä työlupaa rajoitetuksi ajaksi, jos pystyt osoittamaan, että työ on koulutuksesi kannalta merkityksellistä tai että se on välttämätöntä jatkokoulutukseen pääsemiseksi saman ohjelmavaihtoehdon puitteissa - Sinulla pitäisi olla konkreettinen työtarjous tältä osin.

Tuntia viikossa

20

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.