Lue virallinen kuvaus

Ohjelman kuvaus

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille ja ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita saamaan tietoa ruoasta, ravitsemuksesta ja terveydestä matalan ja keskitulotason maissa. Kurssi kattaa kolme keskeistä aluetta:

 • Maailmanlaajuiset elintarvike-, ravitsemus- ja terveyteen liittyvät haasteet, jotka kohdistuvat matalan ja keskitulotason maihin;
 • Vastaukset nälkää, aliravitsemusta ja huonoa terveyttä;
 • Elintarvikkeiden järjestelmien muuttaminen ja elintarvikepolitiikka;

Kurssi tarjoaa teoreettisia näkökohtia yhdistettynä tapaustutkimuksiin ja menetelmiin, joiden avulla aletaan lähestyä monimutkaisia näkökohtia ruokajärjestelmiin, aliravitsemukseen ja terveyteen. Sillä pyritään antamaan tietoa keskeisistä keskusteluista näillä tutkimus- ja päätöksentekopiireillä ja ratkaisevan tärkeänä näiden asioiden kriittisen ajattelun edistämiseksi. Sisältö perustuu moniin kurinpidollisiin näkökulmiin, kuten poliittiseen talouteen, ravitsemustieteeseen ja antropologiaan. Kurssi ei edellytä, että opiskelijat saavat aikaisempaa taloudellista koulutusta.

Kesäkoulussa on luentoja, joita seuraa opetusohjelmia, vuorovaikutteisia aktiviteetteja ja alan asiantuntijoiden ja ammattilaisten keskusteluja. Luentojen aikana esitetyt teoria- ja politiikkakysymykset tuodaan reaalimaailmaan monien kertomusten avulla kenttätilaisuuksista. Esimerkiksi opiskelijat oppivat Uzbekistanin elintarvikkeiden ja kasvien viljelyn välisestä kilpailusta, elintarvikeapua ja Sudanin hallintoa sekä Kiinan ravitsemusmuutoksen ympäristövaikutuksia alan tutkijoiden ja ammattilaisten silmissä. Lisäksi opiskelijat saavat mahdollisuuden keskustella keskeisistä poliittisista kysymyksistä ajatuslaitosten, kansallisten ja kansainvälisten järjestöjen, kuten IFPRI: n, Oxford Policy Managementin ja muiden, politiikan harjoittajien kanssa.

Tämän kesäkoulun järjestää Elintarvike-, ravitsemus- ja terveysalan tutkimusklusteri.

Oppimistulokset

Kun kurssi on suoritettu onnistuneesti, pystyt osoittamaan kykynne:

 • Ymmärrä kriittiset ruoan ravitsemukseen ja terveyteen liittyvät haasteet matalan ja keskitulotason maissa.
 • Ole tietoinen muutamia tärkeimpiä muutosmalleja, joita elintarvikejärjestelmät ovat käynnissä, ja tunnista tapoja, joilla muutokset muokkaavat maailmanlaajuisia haasteita.
 • Keskeisesti suhtaudumme poliittisiin vaihtoehdoihin aliravitsemuksen torjumiseksi matalan ja keskitulotason maissa.

Yhteystiedot

Sophie van Huellen on taloustieteen opettaja Lontoon SOAS-yliopistossa, jossa hän opettaa perustutkinto- ja jatko-moduuleja. Hänen tutkimushankkeisiinsa kuuluvat elintarvikkeiden hinnat ja elintarviketurvaan liittyvät kysymykset, hyödykkeistä riippuvuus ja elintarviketurva. Erityisesti hän työskentelee elintarvikemarkkinoiden rahoituksessa, spekulatiivisissa vaikutuksissa viljan hintoihin, toimitusketjun tutkimuksiin ja elintarviketeollisuuden taloudelliseen puoleen. Aiemmin Sophie on työskennellyt useissa kansainvälisissä ja kansallisissa instituutioissa, kuten UNCTAD: ssa, Afrikan kehityspankissa ja Saksan liittovaltion valtiovarainministeriössä.

Laajuus

Opiskelijat voivat tavallisesti hankkia opintopistemäärän kotitalouslaitokseltaan, ja yleensä kurssimme saavat 3 opintopistettä USA: n järjestelmästä ja 7,5 ECTS eurooppalaisesta järjestelmästä. Jos aiot hakea hyvityksiä kotitoimistasi, tarkista heidän vaatimuksensa ennen ilmoittautumista. Otamme mielellämme auttamaan sinua kaikin keinoin, mutta voimme kuitenkin olla tietoisia siitä, että päätös myöntää opintopistemäärät jää kotimaahallesi.

Arviointi on vapaaehtoista ja vaihtelee kurssin mukaan. Osallistujille toimitetaan osallistumissertifikaatti ja kyselylomake on saatavilla pyynnöstä.

Rakenne

Viikko 1: Maailmanlaajuiset haasteet

 • Terveys, talouskasvu ja kehitys
 • Aliravitsemuksen ja sairauden moninkertainen rasitus
 • Elintarviketurvan ja aliravitsemuksen indikaattorit ja mittaukset

Viikko 2: Globalisoituneet elintarvikejärjestelmät ja vaikutukset ravitsemukseen ja terveyteen

 • Maailman elintarvikejärjestelmien kuljettajat ja niiden vaikutukset ruokavalion siirtymiseen
 • Elintarvikkeiden hinnat, elintarvikekriisit ja vaikutukset ravitsemukseen
 • Elintarvikkeiden tuotanto ja ilmastonmuutos
 • Elintarvikejärjestelmät ja elintarvikkeiden itsemääräämisoikeus

Viikko 3: Vastaukset nälkään, aliravitsemukseen ja huonoon terveyteen

 • Voivatko perheet välttää? Nälänhädän taloudelliset ja poliittiset syyt
 • Julkisten investointien merkitys ravitsemukselliselle kasvulle
 • Elintarviketeknologia ja ravitsemus. Ratkaisu?

Arviointi: on valinnainen, ja se tulee olemaan yksittäisten luokan esitysten ja ryhmätyön muodossa (20%) ja 2000-2500 sanan esseen (80%), joka annetaan 2 viikon kuluessa kurssin päättymisestä.

opetus

Yhteystiedot:

46 tuntia (luennot, opetusohjelmat, aktiviteetit). Kurssi toimitetaan maanantaista perjantaihin kolmen viikon aikana.

Aukioloajat:

Maanantai - perjantai klo 10–13. Säännöllisten luentojen ja opetusohjelmien lisäksi jokainen kurssi koostuu monista akateemiseen sisältöön liittyvistä toimista (esim. Museokäynti, yritysvierailu jne.).

Palkkiot ja rahoitus

Lukukausimaksut

£ 1600

Hakemusmaksu

Hallintokustannusten kattamiseksi veloitetaan kertaluonteinen, palautamaton 40 euron suuruinen hakemusmaksu. Käy SOAS-verkkokaupassa, jotta hakemusmaksu suoritetaan.

alennukset

 • 10% alennus, jos haet 31.3.2019 mennessä
 • 20% alennus kumppanilaitoksillemme

majoitus

Majoitus on saatavilla kesäkouluopiskelijoille DASWIDDY-talossa sijaitsevissa SOAS-salissa.

Sisäänpääsyvaatimukset

Jotta voisimme liittyä kesäkouluun, sinun on täytettävä seuraavat pääsyvaatimukset:

 • Yliopisto-opiskelija tai jatko kesäaikana koulun aikana ja 18-vuotias.
 • Ammatillinen kokemus voidaan tunnustaa vastaavaksi yliopiston tutkintoon.
 • Englanninkielinen vähimmäisvaatimus, jos englanti ei ole ensimmäinen kieli:
  • IELTS, yleinen tai ylempi, vähintään 6 kaikissa alaryhmissä.
  • TOEFL-paperipohjainen testi vaatii vähintään 583 vähintään 53 ammattitaidolla ja TOEFL Internet Based Test -toiminnolla vaaditaan vähintään 93 vähintään 20 peliä kaikilla taidoilla.
  • Pearson Test of English pisteet 59-64
  • Cambridge englanti: Advanced (CAE) luokka B
  • Jos olet opiskellut englanninkielisessä oppilaitoksessa tai opettanut yliopistossasi englantia (lukuun ottamatta englanninkielisiä kursseja), saatat täyttää vaatimukset ilman, että tarvitsemme todistusta. Todisteita tästä on joko sisällytettävä yliopistosi transkriptiin tai kirjeeseen.
  • Hakijoille, joilla on vaihtoehtoinen pätevyys, ota yhteyttä neuvomaan.
  • Hakijat, joiden englanninkielinen taso eivät täytä vaatimuksia, voivat olla kiinnostuneita aineopohjaisista kursseistamme, joilla on englanninkielinen tuki.

Osallistumisvaatimusten täyttämättä jääneen Summer School -hakijan ilmoittautuminen on SOAS: n harkinnassa - ota yhteyttä puhumaan yksityiskohtaisesti hakemuksestasi.

Hakemusmenettely

Kun olet maksanut 40 €: n hakemusmaksun ja toimittanut online-hakemuslomakkeen, sinulle ilmoitetaan, onko sinulla paikka kesäkoulussa viiden työpäivän kuluessa. Älä maksa lukukausimaksua ennen tarjouskirjeesi vastaanottamista.

Hakemuksen määräaika

31. toukokuuta 2019

Ohjelman opetuskielet:
Englanti
SOAS Summer School
Viimeksi päivitetty February 11, 2019
Tämä kurssi on Kampuksella tapahtuva
Alkamispäivämäärä
Heinäkuu 22, 2019
Duration
3 viikkoa
Full-time
Hinta
1,600 GBP
£ 1,600 £ 40 hakemusmaksu. 10% alennus, jos haet 31. maaliskuuta
Deadline
Toukokuu 31, 2019
Sijaintien mukaan
Päivämäärän mukaan
Alkamispäivämäärä
Heinäkuu 22, 2019
Päättymispäivämäärä
Elo 9, 2019
Haun määräaika
Toukokuu 31, 2019

Heinäkuu 22, 2019

Location
Haun määräaika
Toukokuu 31, 2019
Päättymispäivämäärä
Elo 9, 2019